FALLEXIT: Són viables unes falles independents de l’Ajuntament?

0
233

Des de fa anys assistim a un debat entorn del model de gestió de la festa de les Falles
en la ciutat de Valéncia, i del paper que la política ha de jugar en eixa gestió. Alguns fallers aposten directament per una independència total respecte del poder municipal, enfront dels qui preferixen mantindre l’actual ‘statu quo’ d’una Junta Central Fallera presidida per un càrrec polític, o, en tot cas, la seua reforma puntual.

En el marc d’eixa controvèrsia, quatre representants de poblacions que celebren festes del fòc en una major autonomia respecte a l’ajuntament (Alacant, Gandia, Burriana i Sagunt) relataran als fallers de la ciutat de Valéncia la seua experiència en quant al model de gestió de la festa en la seua ciutat.

Per a això, el Casal Bernat i Baldoví organitza una taula redona que tindrà lloc el dimarts 15 de novembre, en El Corte Inglés de Colom, de 19 a 21 hores, davall el lema “Fallexit: Són viables unes falles independents de l’Ajuntament?”.

PARTICIPEN:

Andrés Llorens. Ex-president de la Federació de Fogueres d’Alacant.
Telmo Gadea. President de la Junta Local Fallera de Gandia.
Vicent Blasco. Membre de la Federació de Falles de Burriana.
Miguel Huguet. Vicepresident general de la Federació Junta Fallera de Sagunt.

CONVIDATS de primera fila:

Sofia Parra. Fallera de la ciutat de Valéncia, ex-presidenta de falla.
Rafael Ferraro. Faller de la ciutat de Valéncia, ex-president de falla i president de la Federació de Falles de Secció Especial.

MODERA:

Òscar Rueda. President del Casal Bernat i Baldoví.