Félix Crespo: de el ‘Dream Team’, segons Fuset, a el ‘Disaster Leader’.

0
151

Félix Crespo: “4 projectes en tres anys, és indubtablement no tenir projecte”

“El reprovat regidor Fuset que segueix sense assumir les seues responsabilitats, arrossega nombroses renúncies i cessaments de diverses directives, un Secretari General, diversos delegats, secretaris de delegació i diverses delegacions desmantellades el personal de les quals ha sigut completament destituïda”

“L’alcalde i president nat de JCF Ribó ha d’exercir la seua autoritat, agafar les regnes i forçar a Fuset, a assumir responsabilitats d’una vegada per sempre, per la nefasta gestió durant aquests tres anys, en els quals ha estat més ocupat i preocupat per la seua imatge i les xarxes socials per a impulsar la seua carrera política en 2019 que per la gestió de les Falles”.

El regidor del grup municipal Popular, Félix Crespo, després de conèixer la quarta composició de la directiva de Junta Central Fallera per al pròxim exercici faller, ha realitzat una valoració sobre el que han sigut aquests “tres anys d’inestabilitat orgànica i gestió polèmica en l’òrgan autònom Junta Central Fallera”.

“El ‘full de ruta’ de Fuset està marcada per la inestabilitat orgànica que és el reflex de l’absència, després de tres anys, d’un projecte convincent i consolidat del que es vol per a la festa i el col·lectiu faller. Ha convertit a la Junta Central Fallera en un laboratori d’experiments, en cada exercici faller, sense cap criteri i només guiat per l’obsessió malaltissa d’esborrar qualsevol petjada del PP i per la voluntat de polititzar l’ens i la festa”, ha assenyalat Crespo.

INESTABILITAT ÓRGANICA ENQUISTADA

Crespo ha manifestat que “l’absència d’un projecte definit per a les festes d’aquesta ciutat, tant en JCF com en la regidoria s’evidencia en la inestabilitat orgànica permanent del personal que és periòdicament nomenat i cessat, el resultat del qual ha sigut la creació d’un mal ambient dins de la família del col·lectiu faller afectant negativament en l’ànim de les persones que treballen desinteressadament per la festa”. Es demostra que en tres anys ha nomenat quatre directives diferents en l’òrgan autònom, ha cessat a un Secretari General i han dimitit tres delegats, els responsables de Juntes Locals, Festejos i Mitjans de comunicació, que en aquest cas només va romandre quatre mesos, baixa que mai es va cobrir amb cap component, deixadesa o falta de candidats al no generar el projecte cap tipus d’interès ni atractiu. Així com la dimissió del secretari de la Delegació de Falla i la destitució de tots els membres de diverses delegacions, com la de Publicacions i Juntes Locals.

“El més greu i el que demostra una irresponsabilitat política i la falta de sensibilitat més absoluta, és que Fuset estiga provocant, per renúncia o cessament, el que se sacrifiquen a persones qualificades i amb curriculum faller, pel seu sectarisme polític i ideològic i un profundíssim desconeixement de la realitat i de les persones que molt abans que l’arribara ja havien aconseguit que aquesta festa fóra Patrimoni de la Humanitat”, ha afegit Crespo.
Crespo ha convidat a la reflexió a Fuset perquè “es qüestione el perquè li han dimitit membres de les seues directives i delegacions, en plena celebració de les dues últimes setmanes falleres de 2017 i 2018 i que ha intentat ocultar, per cert, amb poca sort”.

RETRAT DEL PRESIDENT DE JCF

Crespo ha manifestat que “el tret més definitori i clarificador que retrata la personalitat de Fuset, és que mai ha tingut ni una sola paraula de reconeixement i defensa, fins i tot en temes polèmics, cap als fallers que ha cessat o han renunciat, quan en el seu moment van ser anunciats com a fitxatges ‘estavella’ i al final van haver d’eixir per la porta de darrere”.
“El president Fuset sempre opta per la via més curta, fàcil i covarda, cessar als col·laboradors pel nomenats i que ha utilitzat com a escuts humans per a no assumir les responsabilitats que durant tres anys ha intentat evadir. Protegint-se de les crítiques dirigides cap a ell, perquè no li esguitara cap tema mediàtic i estar així protegit davant els problemes que només ell ha generat”, ha afegit Crespo.

Crespo ha recordat que “un altre tret significatiu que ha caracteritzat la seua gestió és la de no testear a priori els nomenaments que realitza i l’últim exemple ha sigut el de la vicepresidenta sortint de protocol, que va declarar a una plataforma digital fa escasses setmanes, que ‘açò de Junta no va amb mi. Junta Central Fallera m’ha llevat molt temps i no m’ha compensat’, en una manifesta declaració d’intencions, en contraposició al que hauria de ser un servei voluntari i altruista a la festa”.

POLITITZACIÓ DE JCF I LA FESTA

Crespo ha afegit que “són contínues les queixes traslladades en privat per part dels membres del propi òrgan, en el sentit que ‘no s’estaven fent les coses bé, que no se’ls deixava treballar i que mai havien vist tant grau de politització dins de la Junta Central Fallera, els seus òrgans i en la pròpia festa com en aquests tres anys’, i no sembla que el problema siguen fallers que porten dedicats a la festa des de fa dècades de forma altruista, sense entendre de colors polítics, i que han sigut cessats o han dimitit”.

“I no s’augura un quart any més tranquil ni menys polititzat per la proximitat de les eleccions. És conegut i reconegut pels propis interessats que les últimes incorporacions arriben amb el carnet d’afiliació de Compromís i qui dirigeix l’ens des de fora és la Sectorial de Festes de Compromís”, ha afegit Crespo.

TERCERA I QUARTA DIRECTIVA

Félix Crespo ha recordat que el 12 de maig de 2017, va voler expressar el suport amb aquestes paraules a la directiva anterior, ‘la meua felicitació sincera a la nova Junta Directiva per al pròxim exercici, que a la majoria de membres conec de fa temps, desitjant-los tota sort d’èxits, que també ho seran per al col·lectiu faller i la festa. I espere que el president Fuset els deixe treballar i la seua experiència es perllongue més enllà d’un any’. “Avui 16 d’abril de 2018, vull traslladar el meu profund respecte i ànim a la nova directiva, en aquest últim any de mandat, que segur dedicaran tot el seu esforç, coneixement, temps i sentiment per les falles, a una institució i un col·lectiu que aconsegueix fer realitat la festa més gran del món”, ha expressat Crespo.

ALCALDE I GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

Crespo ha instat a l’alcalde i president nat de JCF, Ribó, “al fet que no mire per a un altre costat ni romanga més temps en silenci i inste a Fuset, l’autor de el “error garrafal” a adoptar les responsabilitats que com a regidor i president de l’òrgan ha d’assumir i no utilitzar a directives per a protegir-se i desviar les crítiques que només són única i exclusivament responsabilitat d’ell. En relació al Grup Municipal Socialista, que va expressar el seu malestar amb el nomenament de la primera directiva al juny de 2015, al no poder col·locar a cap vicepresident en l’òrgan autònom, tres anys i quatre directives després no han sabut i no han pogut col·locar a cap, segons ells, de ‘els seus fallers socialistes’ en l’organigrama de Junta Central Fallera, evidenciant el poc pes que tenen en el tripartit i en les falles en particular”.