Sagunt celebra l’acte de lliurament de premis fallers

0
165

Dissabte passat 31 d’octubre a les 19.30h l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt va acollir l’acte de lliurament dels premis fallers que ja havien sigut assignats i que van quedar ajornats amb la declaració de l’estat d’alarma el mes de març passat.

A l’esdeveniment van assistir els representants de les 30 comissions pertanyents a Federació Junta Fallera de Sagunt, seguint totes les mesures de seguretat imposades per Sanitat: aforament per davall del 50%, entrades i eixides escalonades, mesura de temperatura dels assistents, gel hidroalcohòlic, màscares i mesures de distanciament entre els assistents. De la mateixa forma, es va ometre la salutació protocol·lària a l’hora d’arreplegar les banderoles.

L’acte va ser presidit per les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga i Aitana González i les seues corts d’honor. A més, va comptar amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, la Regidora de Cultura, Festes i Cultura Popular Asun Moll i el Director de LafargeHolcim, José Luis Coleto.

En la gala es van lliurar els premis al millor llibret, que van recaure en l’A. de C. Falla El Mocador seguits de l’A. de C. Falla El Tronaor i A. de C. Falla La Palmera. El premi a la falla més igualitària, que va anar a parar a l’A. de C. Falla Teodoro Llorente de Port de Sagunt. Per part seua, el primer premi a la falla més sostenible va recaure en l’A. de C. Falla La Marina. Van ser també premiades en aqueixa categoria l’A. de C. Falla Plaza Rodrigo, l’A. de C. Falla El Romà i l’A. de C. Falla Plaza del Sol respectivament.

També van ser lliurats els guardons referents a les diferents categories de les cavalcades falleres. En els sectors I i II, corresponents a les falles de Port de Sagunt, els premiats van ser: Falla El Palleter, millor carrossa, seguida de la Palmereta i Eduardo Merello; la millor disfressa va ser per a la Falla Churruca-Hispanitat, a més de per a Eduardo Merello i Teodoro Llorente; el millor ball va recaure en la Falla Eduardo Merello, seguida del Palleter i Mare Nostrum; finalment la millor comparsa va anar a parar a l’A. de C. Falla El Palleter, seguida de Mare Nostrum i Eduardo Merello.

Quant als guardons de cavalcada en els sectors III i IV, corresponents a Sagunt, Faura i Gilet, la millor carrossa va ser per a Gilet, seguida del Tabalet i Santa Anna; la disfressa va anar a parar a la falla El Mercat, seguida de Sant Francesc i Gilet; La Palmera es va alçar amb el primer premi de Ball juntament amb Gilet i Avinguda; finalment, la millor comparsa va ser per a Gilet, seguit de la Palmera i Avinguda.

Per part seua, els ninots indultats van ser els presentats per l’A. de C. Falla la Victòria el corresponent al monument gran i el de l’A. de C. Falla El Palleter en del monument infantil.

L’acte va ser tot un èxit i va ser una volta a la “normalitat” de les comissions falleres, que van poder gaudir-lo en directe i celebrar els èxits de les seues comissions a través de les xarxes socials de Federació.