Félix Crespo: “GRÀCIES PER RES SENYOR FUSET”

0
295

El regidor del Grup Popular, Félix Crespo, ha comparegut avui en una roda de premsa per a donar a conèixer com s’ha suscitat el debat públic de les últimes setmanes per la possibilitat que la Societat General d’Autors i Editors -SGAE- puga cobrar a les comissions falleres per l’ús de peces musicals en revetles i discomòvils.

Crespo ha qualificat de “esperpèntic” l’episodi generat pel regidor de Festes, Pere Fuset, que ha donat lloc a més “a una cascada de rectificacions i acords històrics, comunicats i declaracions en xarxes socials per a ocultar la realitat”. D’aquesta manera ha explicat que tota la negociació de Fuset “s’ha limitat simplement a ficar una clàusula amb un descompte del 25% sobre la tarifa que ja existia en el conveni vigent entre la SGAE i la Federació de Municipis i Províncies”.

“Gràcies per res” ha expressat el regidor Fuset davant la infructuosa negociació amb les SGAE i ha afirmat que l’edil de Festes ha pretès “falsament posar-se la medalla” per aconseguir que la Societat General d’Autors i Editors coure a les comissions de Falles un 25% menys de la seua tarifa per l’ús de la música en revetles i discomòvils, “quan aquest descompte ja estava inclòs en el conveni actual entre la SGAE i la Federació de Municipis i Províncies”.

Crespo ha informat que el Grup Popular ha demanat al regidor de Festes que done a conèixer, si és que realment existeixen, les notificacions de la SGAE a les Falles o la Junta Central Fallera exigint el pagament pels drets d’autor dels últims cinc anys, i que Fuset ha afirmat públicament que s’han produït. “Solament tenim constància que la SGAE ha demanat el cobrament de drets per l’ús de la música en revetles i discomòvils de l’any 2016”, ha aclarit.

A més, el regidor popular ha explicat que els drets dels autors són irrenunciables i inalienables, igual que el dret a la propietat privada, i estan emparats en la Constitució, per la qual cosa exigir una modificació de la Llei de propietat intel·lectual, com ha pretès Fuset, és solament un intent de desviar l’atenció cap al govern central, “quan el que hauria d’haver fet el senyor Fuset és negociar amb la SGAE per a reduir el cost per l’ús de la música i assumir el pagament de la mateixa la pròpia JCF com s’ha vingut fent fins ara”.

“La Llei de Propietat Intel·lectual, en el seu article 14, deixa clar que ni el ministeri de Cultura ni ningú pot fer renunciar al dret d’autor als seus propietaris”, ha reiterat Crespo, qui ha explicat també que les societats de gestió de drets, com és el cas de SGAE, estan obligades a establir tarifes generals sobre les quals hauran d’aplicar descomptes a entitats culturals sense ànim de lucre. –art. 157.1.b-

Segons ha mantingut l’edil popular, Fuset hauria de centrar-se a negociar amb la SGAE la reducció de les tarifes i “no a demanar una exempció de pagament que legalment és impossible, encara que es modifique la Llei de Propietat, en tractar-se d’un dret constitucional”. Per tot açò, davant la impossibilitat legal d’eliminar el pagament pel dret de propietat intel·lectual, Pere Fuset, de manera precipitada i amb una explicació succinta, es va veure obligat a retirar la Moció que ahir havia presentat al Ple de l’Ajuntament per a exigir al govern central l’exempció de pagament.

A manera de conclusió, Félix Crespo ha manifestat que no hi ha gens que agrair a Pere Fuset, “perquè la rebaixa que diu haver aconseguit del 25 % sobre la tarifa ja existia”, i ha subratllat que “la medalla que sí podria posar-se és la de ser el primer president de la història de la Junta Central Fallera a ser reprovat per l’assemblea de presidents de falla”.