Fuset aposta pel diàleg per a elaborar el ban de Falles 2018

0
717

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha començat les converses per a la creació del ban de Falles 2018

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha iniciat la ronda de converses amb diversos col·lectius socials i agents festius per a l’elaboració del ban de Falles de l’any que ve. Les primeres trobades han sigut amb representants de la Federació de Falles d’Especial, la Federació de Falles de Primera A i delegats de sector. A més, ha confirmat que han ampliat el termini per a la presentació de propostes donat que en algun cas no se n’havia rebut cap a la Regidoria per col·laborar en l’elaboració del ban.

Fuset ha recordat que, com ja va ocórrer l’any passat, n’hi haurà més reunions amb més agents fallers i també amb uns altres col·lectius de la societat valenciana que poden aportar molt per a l’elaboració del ban de Falles, com ara d’hostaleria, comerciants, consumidors i entitats veïnals. “Volem recollir totes les propostes per poder distribuir-les pels servicis municipals corresponents i estudiar-les”, ha explicat Fuset, qui ha destacat que “la millora de la seguretat i la convivència és fonamental. Volem incidir en el treball ja fet l’any passat, on les noves indicacions del ban de Falles varen afavorir la reducció de les queixes veïnals en un 62 per cent”.

A partir d’estes converses les propostes aportades pels diversos col·lectius fallers i representants veïnals, de l’hostaleria, de comerciants i consumidors es tindran presents a l’hora d’elaborar el ban municipal que ha de regular l’activitat diària en la nostra ciutat durant la celebració de les Falles. Com cada any, el text recollirà les aportacions de les forces de seguretat i dels diversos servicis municipals implicats a partir de l’anàlisi de les experiències prèvies.

“Gràcies a la col·laboració de totes i tots l’any passat vàrem aconseguir un resultat molt positiu en reduir considerablement les queixes per molèsties durant les Falles. Eixa participació dels representants socials i de la festa és fonamental per al Govern de Joan Ribó i per això continuarem fomentant-la al màxim amb l’objectiu de reduir tot el possible els inconvenients, aprofitar tot el potencial de la festa i facilitar al màxim un clima òptim de convivència, seguretat i respecte”, ha afirmat per concloure Fuset.