Ciudadanos entregarà el pròxim 23 d’abril els premis ‘Festes i Tradicions Ciutat de València’

0
340

“Tant de bo que aquest tipus de gestos contribuïsquen al fet que els nostres fills sàpien valorar i defensar el nostre”, ha declarat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, davant els mitjans de comunicació, durant la roda de premsa de presentació dels premis ‘Festes i Tradicions Ciutat de València’, que el grup municipal Cs entregarà el pròxim 23 d’abril, a les 20.00 hores, en el Complex Cultural la Petxina.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha destacat que “la pretensió de Cs és reconéixer a persones i col·lectius que treballen per les nostres festes i tradicions. No sols a les Falles, sinó moltes festes que estan passant desapercebudes com els Moros i Cristians, el Corpus Christi, les Festes Vicentinas i moltes altres de barris i pobles de València”.

Per part seua, la regidor de Cs Amparo Picó ha posat l’accent que els premis tenen “un caràcter honorífic”. Va picar explicat “volem posar en valor també els oficis artesanals valencians que estan desapareixent per falta de suport”. “Hi haurà un premi a la música, per la qual cosa representen els músics per a València, també a la trajectòria cultural de les comissions falleres i els projectes solidaris que porten avant les diferents comissions. A més d’un guardó als mitjans de comunicació especialitzats en festes”, ha afegit.

“Els valencians tenim un patrimoni cultural i festiu dels més importants a Espanya i del món. A la ciutat de València existeixen més de 80 festes de barris amb segles d’història i de tradició que és de justícia donar-les a conéixer i posar-les en valor”, ha detallat la regidor de Cs, qui ha declarat que “el 23 d’abril estaran convidats els principals representants de totes les festes i tradicions de València, ja que ells són els vertaders protagonistes d’aquests premis”.

Els premis ‘Festes i Tradicions Ciutat de València’ seran dissenyats pels alumnes del cicle Superior de l’Especialitat d’Artista Faller que dirigeix l’artista Manolo Martín i s’entregaran en catorze categories: Premi a les Falles de València; Premi a la festa de la Setmana Santa Marinera de València; Premi a la Festa Vicentinas; Premi a la festa del Corpus *Christi; Premi a la festa de Moros i Cristians; Premi a les festes de barris i pobles; Premi a les tradicions valencianes; Premi als gremis i oficis artesanals; Premi a l’art de la pirotècnia; Premi a la singular labor de l’artista faller; Premi a la trajectòria musical; Premi a la difusió cultural; Premi als projectes solidaris i premi als mitjans de comunicació especialitzats en festes.