La policia local de València cerca…Ninots

0
398

La Fundació de la Policia Local de València ha iniciat un projecte amb el qual pretén reconstruir la història de la policia en les Falles amb la finalitat de fer una exposició i per això ,sol·licita la col·laboració de Junta Central Fallera, el Gremi Artesà d’Artistes Fallers, el Museu Faller i també de particulars: “Es cerquen ninots que s’hagen salvat de les flames, esbossos d’artistes fallers, motles, fotografies de falles en les quals hi haguera algún ninot que fera referència a la Policia Local de València”.

El projecte va nàixer amb la restauració de diversos ninots que es conserven en la Policia Local de València corresponents a diferents èpoques històriques i que la Fundació va recuperar per a exposar-los en l’última edició d´Expojove.

L’objectiu final és fer una exposició que es mostre en alguna dependència municipal i que servisca d’homenatge a les Falles, a la Policia Local, a les comissions, a tot el gremi d’artistes i a tots aquells particulars que puguen ajudar al fet que aquesta iniciativa siga possible.

És molt important el vincle que existeix entre les falles i la policia local. De fet, no imaginem unes falles sense policia ni una policia sense falles, indiquen des de la fundació.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, en el programa Vive las Fiestas de 7Televalencia, va declarar que “la relació entre la policia local i les falles és estretíssima” i que “cal posar en valor el treball que realitza la policia local, no solament durant la setmana fallera”.

En referència al bàndol faller, Menguzzato va indicar la necessitat d’establir un equilibri per a evitar conflictes entre els ciutadans i els fallers i per tant va defensar la importància de restringir l’horari per a tirar petards, establint una franja de protecció acústica.

L’edil va analitzar positivament la labor de la policia local durant les falles passades, i espera que la setmana fallera es desenvolupe sense cap incident.