Guardonats de la IV Edició Premis Pepe Chiral

0
305

El 12 de desembre de 2016, reunit el Jurat establit per a esta quarta edició i, després de la valoració de tots els aspectes previstos en les candidatures presentades, acorda atorgar els IV Premis Pepe Chiral a D. José Vicente Ombuena Lucas i a D. Juan Antonio Cortés Rosique.

Els Premis Pepe Chiral són entregats anualment per l’Agrupació de Falles del Marítim, en l’acte de la seua Exaltació, a aquelles persones i entitats que considera compromeses amb les Falles i les tradicions valencianes.

D. JOSÉ VICENTE OMBUENA LUCAS

Jose Ombuena és faller de la Falla Progrés – Teatre la Marina, des de fa més de quaranta anys, per la qual cosa és posseïdor de la màxima recompensa fallera, el Bunyol d´Or i Brillants en Fulles de Llorer, així com de la Insígnia d’Or de l’Agrupació. Durant tots estos anys ha ocupat diversos càrrecs directius, igual que en l’Agrupació de Falles del Marítim, on també va exercir com a secretari general durant els anys 1.996 i 1997, i Vicepresident durant els anys 1.998 a 2.000, sent també component del Comité Organitzador del Centenari de l’Annexió del Marítim a la ciutat de València. Membre i col·laborador de Junta Central Fallera: Delegat de Cultura durant sis anys, Delegat de Publicacions, Arxiu, Censos i Biblioteques durant un any, President de Taula del VIII Congrés Faller i col·laborador en Llibre de Junta Central Fallera “Falles, un Patrimoni Comú”.

Faller treballador, servicial, responsable i compromés, dedicat de ple, com sempre ell diu: “a la millor Festa del mon” i als que formem part d’ella. Faller amb una gran humanitat que durant anys ha atés a infinitat de comissions falleres, dins i fora del Marítim, de manera humil i desinterasada, sempre involucrat i col·laborant en qualsevol esdeveniment que es vullga realitzar, aportant tot el seu coneixement sobre el món faller. Faller del nostre Marítim, amant de la nostra Festa i defensor de tot allò que ens identifica com a valencians. La seua trajectòria fallera, la seua dedicació al Marítim i a la Festa en general li ha fet ser partícip de nombroses col·laboracions, entre les que destaquem:

Col·laboracions literàries, culturals i tradicionals en Llibrets de les Falles Progreso-Teatro la Marina, Blocs-Platja, Av. Giorgeta-Roig de Corella, Mestre Gozalbo-Conde Altea, Alberique-Héroe Romeu, Agrupació de Falles del Marítim. Col·laboració en articles de revistes falleres: Cendra, Marxa Fallera, El Turista Faller. Col·laboració en Llibrets Commemoratius del 50 Aniversari de la Falla Blocs-Platja, Justo Vilar-Mercado del Cabanyal, Mayor-Moraira-Nazaret. Jurat de Presentacions, Carrers Adornades i Betlems de Junta Central Fallera, Jurat de Tall d’Honor Infantil 2002, Jurat de Falles en Junta Central Fallera des de l’any 1995, destacant la seua participació com Jurat en Secció Especial Infantil durant 5 anys.

D. JUAN ANTONIO CORTÉS ROSIQUE

Juan, pertany a la falla Grups Mare de Déu del Carme des de fa 44 anys, una Comissió fallera ubicada en el barri mariner de València, Sector Malvarrosa-Cabañal-Beteró i pertanyent a l’Agrupació de Falles del Marítim.

Juan és tot un referent de la Festa de les Falles, President actual de la seua Comissió i amb este exercici ja són 29 anys els que ostenta la Presidència de la mateixa, en diferents períodes. Posseïdor del Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer atorgat per Junta Central Faller l’any 1996, i de la Insiginia d’Or de l’Agrupació l’any 2008.

Juan ha dedicat més de mitja vida a la seua Falla Grups Mare de Déu del Carme, ha fet tot el que ha sigut possible perquè la mateixa isca avant i hagen pogut celebrar l’exercici anterior, el seu 50 Aniversari. De la mateixa manera, Juan, no sent valencià de naixement, vol i ama a la Festa de les Falles com el que més, és una de les seues majors passions, i així ho ha demostrat àmpliament al llarg de la seua àmplia trajectòria fallera. Jurat de la Fallera Major de València l’any 2002.

Participant en els últims quatre Congressos Fallers, membre de la Comissió Redactora de les Bases dels Premis Pepe Chiral, amb qui va mantindre una relació excepcional.