Guateque faller a benefici de l’economat de Sueca

0
821

L’economat de Sueca ha rebut este divendres la donació de 300 euros convertits en espècie, de mans de la Falla Ronda del País Valencià i el consistori suecà. Un dels trets insígnia de les Falles, la festa per excel·lència dels valencians i les valencianes, és la germanor i solidaritat que desperta esta festa. Les comissions de Sueca organitzen desenes d’actes al llarg dels dies de Falles i en les setmanes prèvies, amb diferents fins benèfics i amb l’objectiu també d’afavorir la inclusió social de determinats col·lectius. En este sentit, la Falla Ronda del País Valencià ve ja celebrant durant cinc anys seguits la festa del “guateque”, una iniciativa a benefici de l’economat de Sueca, que compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Sueca.

El regidor de Festes, Pau Roselló, i els representants de la Falla Ronda del País Valencià, el seu president, Fran Llopis i el seu vicepresident, Miguel Ángel Sánchez; acompanyats per la comissió al complet, han entregat els productes a l’establiment solidari. Tots tres s’han mostrat molt satisfets de la resposta creixent, any rere any, dels veïns i fallers de Sueca.

“Que les nostres falles aprofiten el seu poder de convocatòria per ajudar a aquells que ho necessiten diu molt de la nostra festa. Amb l’esforç i la generositat de les nostres comissions fem cert allò que diuen que les falles són del poble i per al poble” ha afegit Roselló.

L’estil remember dels 90 va ser el protagonista de la festa. Kike Jaén, un dels disjockeys valencians reconegut pels seus inicis en plena efervescència de la popular “Ruta del Bacalao” i la seua dilatada trajectòria, amb més de 25 anys en cabina, va estar el cap del cartell. A ell també s’hi sumaren altres djs reconeguts en la nit suecana.

L’economat de Sueca compta amb un xicotet magatzem amb productes i aliments bàsics, a un preu significativament reduït respecte a l’habitual, per abastir persones amb pocs recursos. L’establiment, que va ser inaugurat l’any 2014 i fundat per les cinc Cáritas parroquials de Sueca, també compta amb el suport del consistori.