Hora i lloc de la Ronda de les Estudiantines a la Verge dels Desemparats

0
182

València celebra en el mes maig el centenari de la coronació de la Verge dels Desemparats. Milers de persones van gaudir d’un cap de setmana replet d’esdeveniments, entre els quals destaquen les mascletás, balls tradicionals i concerts de música simfònica en el centre de València. No obstant això, la festa de la Verge dels Desemparats encara no ha arribat a la seua fi.

ACTES VERGE DELS DESEMPARATS 

FLORS

El dijous 18 de maig, és un altre acte molt popular en aquesta festivitat. Aquest dia, l’altar major apareixerà decorat amb flors. Consisteix en l’ofrena que realitzen els Floristes de València, que a més tindran la seua missa major a les 13 hores.

RONDA A LA VERGE DE LES TUNES

Aquest dijous, 18 de maig tindrà lloc la tradicional Ronda a la Verge dels Desemparats. Acte que se celebra sempre el següent dijous de la festivitat gran del dia de la Verge. Així, més de 150 tunos actuaran en la Basílica de València, a les 20.30 hores, en un acte en honor a la Geperudeta que, enguany, aconsegueix la seua edició número 50. Això sí, abans d’aquest concert oferit per les estudiantines universitàries de València, es durà a terme una cercavila des del Micalet, amb eixida a les 20.15 hores, segons han assenyalat des de l’Estudiantina de Dret, que promou aquest acte.

En l’acte participaran: l’Estudiantina de Dret de València, la de Ciències, Enginyers Tècnics Industrials, Enginyers de Telecomunicacions, Medicina, Estudiantina Femenina de Medicina, Arquitectura, Estudiantina de la Universitat Cardenal Herrera CEU i les ‘Cuarentunas’ de València i Universitària, ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

En primer lloc, entrarà en la Basílica l’Estudiantina de Dret, resaran una oració i, després d’oferir unes paraules, cantaran diverses cançons a la Mare de Déu. A continuació, donaran pas, una a una, a totes les estudiantines participants, que aniran pujant a l’altar i, des d’allí, mirant a la imatge de la Patrona, interpretaran les seues cançons.