Instal·lat un peveter en la Plaça de l’Ajuntament com a record als quals ja no estan i com a símbol d’esperança

0
154

El 10 de març de 2020 els faller van rebre la pitjor de les notícies, les Falles es cancel·laven. Un moment on la festa havia començat, amb moltes peces de les falles al carrer, amb la pólvora fent tremolar la plaça de l’Ajuntament cada migdia, amb els tallers rematant les gales valencianes, amb els floristes preparant els rams de l’Ofrena i els músics afinant els instruments… Amb els casals oberts, els bunyols quasi fets i els riures dels fallers i les falleres a les portes de la seua setmana gran….

El món faller sempre ha demostrat que és responsable i resilient. Per això, des de JCF han instal·lat un peveter que lluirà en el lloc on hauria d’estar plantada la nostra Falla municipal.

Una figura que mantindrà la seua flama encesa des del 10 de març fins al 19 de març. Comptant que, en posar punt final al dia de San José, continuarà presidint la plaça fins a la Cremà de la Falla Municipal de 2021.

Amb 4 metres d’altura, aquesta peça reprodueix el disseny del Cartell de Falles de 2021 obra de Diego Mir i Fase Studio. Un peveter al qual li ha donat forma tridimensional l’artista faller Miguel Banaclocha i que, a més de simbolitzar que les Falles continuen treballant i lluitant per la festa, és un homenatge a tots i totes els que ens han deixat en aquest llarg any de pandèmia, fallers i falleres, veïns i veïnes i en definitiva, ciutadans i ciutadanes que ara ens il·luminen des del cel.