Joan Antoni Alapont rep l’II Premi Regina Falles de València, Ángeles Algarra

0
393

El dia 1 de febrer el casal de la falla Plaza del Negrito es va vestir de gala per a fer lliurament de l’II “Premi Regina Falles de València, Ángeles Algarra” consolidant així la seua iniciativa del passat any de concedir un premi anual a aquelles persones que han dedicat molts anys de la seua vida a la festa de les falles, amb la finalitat de reconèixer i destacar la seua trajectòria en qualsevol de l’àmplia modalitat d’oficis que abasta la festa fallera.

Enguany la Falla Plaza del Negrito concedeix el premi a Don Joan Antoni Alapont Pérez, poeta que amb la seua ploma ha creat multitud de versos obtenint nombrosos guardons dels seus quasi 400 llibrets de falla escrits des que va començar amb el seu primer ‘llibret’ infantil de falla l’any 1982.

Escriptor veterà, admirador de les Falles i, sobretot, enamorat de la poesia valenciana. La seua experiència li ha convertit en un autèntic mestre del seu, per això domina els ingredients per a enginyar els millors llibrets i els versos més brillants que componguen “l’explicació i relació de la falla”.

En aquesta nit tan especial li van acompanyar els seus familiars i els presidents d’associacions culturals valencianes Sr. Enrique Esteve, president de Lo Rat Penat, Sr. Vicente Xavier Navarro, President dels Jocs Florals de la Ciutat de Valéncia, Sr. Oscar Rueda, President del Casal Bernat i Baldoví, Sr. Ricardo Folgado, President de l’Associació d’escriptors en Llengua Valenciana, així com algunes de les distingides plomes de les lletres valencianes, Sr. Donis Martin, Sr. Josep Albert Aimemir, Sra. Ampar Cabrera, Sr. Situat Sanchis, Sr. Quique Almero que amb la seua presència i la intervenció de Donis i Ampar van posar el fermall d’or literari al lliurament del premi.