Joaquín Costa Borriana presenta els seus esbossos per a les Falles 2022

0
239
Presentación Bocetos 2022 Falla Joaquín Costa Burriana

El dimecres 27 d’octubre, la Falla Joaquín Costa Borriana per fi va revelar els que seran els esbossos dels monuments que es plantaran el mes vinent de març de 2022. L’esdeveniment va estar acompanyat pels artistes dels esbossos: Manolo Algarra Viguer i Vicente Domínguez. Així mateix, també intervinó el que el president, Julio Tormo, que va aprofitar per a anunciar que es crearà una comissió canina en el si de la Falla. Tota una fita que de ben segur sadollarà les delícies de molts.

L’acte de presentació va estar emmarcat també per un vídeo realitzat pels fallers. En aquest vídeo es va jugar amb la idea del lema de la Falla Gran. I en gran part es deu pel rumor que la seva falla s’havia destruït a causa de la pluja durant la setmana fallera de setembre.

ARTISTES DE LA FALLA GRAN I INFANTIL:

Al càrrec de la falla gran està un any més Manolo Algarra Viguer, juntament amb el disseny de Diego Iglesias. Algarra presenta per a aquest exercici una proposta centrada en un vaixell pirata atrapat per un Kraken que serveix d’homenatge a tots aquells que durant aquest últim any i mig han lluitat contra l’adversitat sota el lema “Amagueuse que veu Riuà“.

D’altra banda, a càrrec de la falla infantil l’artista Vicente Domínguez ha recreat sota el lema “Perruqueria canina Gos-Pel“, un homenatge a totes les mascotes. Especialment pel suport i la companyia que van prestar a moltes persones durant els mesos més durs del confinament.

La presentació del motiu de la falla infantil va servir també per a anunciar per veu del seu president Julio Tormo la intenció de crear una Comissió Fallera Canina, que comptarà durant els mesos esdevenidors amb activitats centrades en ells i amb una cercavila durant la setmana fallera. En paraules de Julio Tormo: “Els gossos són els grans sofridors la festa de les falles amb els petards… I aquesta falla és un homenatge a tots ells“.

L’esdeveniment va tenir lloc en la Junta General Extraordinària amb tots els representants del 2022. Així doncs van intervenir: la Fallera Major Andrea Pastor, la Fallera Major Infantil Victoria Cuenca, el President Infantil Regino Cuenca, i el President Julio Tormo. A part, membres de la Comissió de la Falla i mitjans de comunicació.

FALLA GRAN: “AMAGUEUSE QUE VEU RIUÀ”:

La idea de Manolo Algarra presenta una falla al voltant del pas del temps. Ho representa sobre un gran vaixell pirata que marca el rumb davant totes les adversitats. A tots ens arriba una hora i té el seu moment. Això ho exemplifica amb un gran polp o kraken que embolica aquest pas fugaç del temps.

Per una altra costat, s’aprecia a un cocodril que va marcant les hores i l’esdevenir dels esdeveniments. Ningú pot predir què ocorrerà. La falla llança aquest missatge com a demostració del que ja hem viscut en aquests últims mesos de 2020, i la importància d’enfrontar-se a l’adversitat. Especialment després d’aquest tsunami de circumstàncies que també van afectar profundament les Falles.

FALLA INFANTIL: “PERRUQUERIA CANINA GOS-PEL”:

Amb aquesta falla es vol explicar que el concepte de família està evolucionant. Cada vegada cobren més importància les nostres petites mascotes com a protagonistes de les nostres vides, i això succeeix en aquesta falla.

UN NOU FUTUR?:

Aquesta evolució s’ha vist afectada per aquests temps de pandèmia, on els gossos s’han convertit en els nostres millors aliats. Aquesta falla vol revelar que igual que els humans, els nostres amics peluts també s’empolainen per a gaudir de les Falles 2022.

Així podem veure-ho en la perruqueria canina “Gos-pel”. En ella els humans es troben a sencera disposició sota les ordres de les nostres mascotes. Potser això és el principi d’un nou concepte de falla per a fundar una comissió canina. El futur és aquí.