Del 22 al 25 de març les Falles 2018 a Turís

0
272

Programa de Actes de les Falles 2018:

DIJOUS, 22 DE MARÇ

Durant tota la vesprada, parcs infantils en totes les demarcacions per als xiquets i xiquetes.

A les 22:00h, sopar de la plantà amb l’assistència dels representants dels mitjans de comunicació. Als cinc casals sopars de germanor que en Antiga Fontanella, Corts Valencianes i Placeta del Marqués consisteixen en “jaranga” (creïlla i ceba fregides per a combinar amb el que més agrade). En Els Barris i Placeta del Marqués hi haurà discomòvil i en Plaça del Mercat monòleg d’Oscar Tramoyeres.

A les 00:00h, a l’Ajuntament de Turís es cantaran les primeres albades i a continuació es farà un recorregut per tots els casals per oferir estos cants a les falleres majors de les comissions, amb l’ordre següent: Els Barris, Placeta del Marqués, Avda. Corts Valencianes, Plaça del Mercat i Antiga Fontanella. Esta nit als casals ja es poden tastar els primers bunyols acompanyats de vi dolç Cañamar.

DIVENDRES, 23 DE MARÇ

A les 8:00h, despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.

A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.

A les 13:00h traca rebosà de Placeta del Marqués que anirà de de’ls quatre cantons fins la placeta.

A les 15:30h XXXV Concurs de Dibuix Infantil a la Falla Plaça del Mercat.

A les 18:00h, cercaviles pels carrers del nostre poble amb especial atenció als infantils de les comissions, que aniran tots disfressats.

A les 23:30h XXIX Parada Mora a càrrec de la falla Placeta del Marqués per la Plaça de la Constitució i Beato Don Fernando fins el casal.

A les 00:00h la falla Els Barris celebra el seu correfoc pels carrers Mestre Sala i Avda. Blasco Ibáñez i després actuarà l’orquestra Liverpool.

A les 00:30h en la comissió Avda. Corts Valencianes actúa l’orquestra La Pato. En Plaça del Mercat celebren ball de disfresses amd DJ Coll i en L’ Antiga Fontanella tenen nit temática rociera.

DISSABTE, 24 DE MARÇ

A les 8:00h despertà en totes les demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.

A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.

A les 13:00h III Entrada de Bandes Falla Els Barris per l’Avda. Blasco Ibáñez fins el monument faller on totes interpretaran conjuntament el pasdoble de la falla.

A les 14:00h mascletada de la falla Placeta del Marqués a la zona de l’institut i a les 14:30h de la falla Els Barris al final de l’avinguda Blasco Ibáñez. Ambdues de Pirotècnia Turís.

A les 19:00h, ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desamparats, amb la participació de diferents juntes locals d’altres poblacions i les seues respectives falleres majors, comissions convidades de tota la provincia així com la nostra Regina de les Festes Populars i Patronals, Andrea Nogueroles i Domingo i la seua cort.

A continuació, les falleres majors de les nostres comissions oferiran els seus rams a l’interior del temple parroquial de la Nativitat de la Nostra Senyora. Esta celebració serà de caràcter obert i podrà assistir tot el món.

A partir de les 00:00h, verbenes a totes les demarcacions i degustació de bunyols i vi dolç de Canyamar. En Plaça del Mercat actuarà l’orquestra Montecarlo. També a les 00:00h gran nit del foc a càrrec de la Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris junt al centre de salut i a continuació actuació de l’orquestra Marsella i concert de Henry Méndez.

DIUMENGE, 25 DE MARÇ

A les 8:00h despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.

A les 12:00h cercaviles per recollir a les falleres majors.

A les 12:30h tindrà lloc la celebració de la missa en honor a Sant Josep, amb l’assistència de les cinc comissions falleres del nostre poble.

A les 14:00h mascletada de la falla de Els Barris, a les 14:15h de la falla Antiga Fontanella al carrer Tarongers (junt a la carpa ) i a les 14:45h de la falla Avda. Corts Valencianes a la zona de l’institut. Totes son de Pirotecnia Turís.

A les 19:00h cercaviles de totes les comisions.

A les 19:30h la falla Plaça del Mercat oferirà la cinquena Cavalcada del Foc pel carrer Metge Soler que finalitzarà amb un espectacle pirodigital a la Plaça Vicent Ribes a càrrec de Ricardo Caballer, S.A.

A partir de les 20:30h, les comissions falleres aniran cremant les seues falletes infantils.

Cremà de les falles

00:00h Cremà del monument de la Falla Els Barris.

00:30h Cremà del monument de la Falla Placeta Marqués.

01:00h Cremà del monument de la Falla Avda. Corts Valencianes.

01:30h Cremà del monument de la Falla Plaça del Mercat.

02:00h Cremà del monument de la Falla Antiga Fontanella.

02:30h Comissions i Junta Local Fallera comencen a preparar les falles de 2019.