José Vicente Caballer gana el XVIII Concurs Internacional de Focs Artificials de Sant Fermí

0
414

José Vicente Caballer s’ha portat l’or pel seu ‘Alegoría sanferminera’, disparada el dissabte 8 de juliol i que ha sigut qualificada pel jurat com un espectacle “poderosíssim, intens i emotiu”, que va aconseguir “abraçar completament la ciutadella amb modern foc digitalitzat”.

El Sant Fermí d’Or, dotat amb trofeu i 5.000 euros de premi, que distingix de manera especial la col·lecció de José Vicente Caballer ha valorat, de mà del jurat, un espectacle sempre en moviment i amb un maneig perfecte de les diferents altures dels edificis en les immenses fatxades que va construir. Així mateix, ha premiat especialment que “en el seu tir va traslluir perfectament la personalitat valenciana, aconseguint connectar de forma evident amb el públic”. A més, va sobreeixir per “l’altíssima qualitat de la cartutxeria, tant la dels efectes de color com els sonors, la perfecta definició de la composició asimètrica obligatòria, la seua amplitud de tir, les seues diferents inclinacions i el seu espectacular mascletá aèria final”, subratlla l’acta del jurat.

D’altra banda, el Sant Fermí de plata, dotat amb trofeu i 3.000 euros, reconeix el portugués Fernando Manuel Machado dóna Silva Macedo, de Batados Pirotècnia, que va disparar el dijous 13 de juliol el seu espectacle Plens. El bronze se se’l va portar el granadino Alfonso Banys Muñoz, de Pirotècnia Alpujarreña, que va oferir l’espectacle Ciutadella bella el divendres 14 de juliol.