Gremi Artesà de Sastres i Modistes reconeix el treball de Sedica i Art Antic entre altres empreses i sastres

0
805

Paco Albert, Premi Joia 2019 del Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la CV

Amb el propòsit de donar major rellevància si cap al treball dels grans professionals de la indumentària valenciana que pertanyen a la institució, el Gremi Artesà de Sastres i Modistes dóna a conèixer el seu Premi Joia  2019. D’aquesta manera, no solament es distingeix als professionals per la seua reputació, sinó que s’aconsegueix que la tradició, la qualitat i l’exclusivitat de l’ofici artesanal perduren en el temps.

Conforme han acordat el Mestre Major i la Junta de Govern del Gremi, el guardonat en aquesta sisena edició siga Paco Albert  qui amb 38 anys de trajectòria ininterrompuda s’ha convertit en un dels noms de referència d’indumentària regional a València. Especialista en el tall, teixit i confecció tant per a dona com home, la qualitat dels seus productes és àmpliament reconeguda des del seu espai de Russafa ‘La botiga de Paco Albert‘, on també es fan treballs de costura artesana i indumentària per a les diverses festes de la Comunitat Valenciana.

S’anuncien també els esments d’honor a les empreses Sedica i Magatzems Espanya.

A més, tant els membres de la Junta de Govern com el Mestre Major del Gremi han concedit els seus Esments d’Honor. Una d’elles és per a Sedica, l’empresa fundada en 1986 amb la segona  generació al comandament on es produeixen i comercialitzen els seus teixits per a indumentària regional.

El segon esment d’honor serà per a Magatzems Espanya, l’emblemàtic establiment de València amb més de 75 anys d’antiguitat.

El Premi Joia, creació original de la signatura Art Antic, és una agulla d’estil barroc i ‘molt valencià’ d’or blanc amb el seu color natural, gravada a mà amb el segell del Gremi en el centre i amb safirs i diamants en talla rosa en la qual el seu creador, José Alabadí, homenatja la indumentària tradicional en la peça.

El Gremi promou d’aquesta manera la formació, la divulgació i l’associacionisme dels professionals tèxtils en la nostra terra. Igual que fa l’Agulla Brillant amb la costura espanyola, el Premi Joia té com a màxim fi que la tradició i l’excel·lència que caracteritza la nostra costura perduren en el temps. Es tracta, sens dubte, d’un dels majors tributs que se li pot rendir a les expertes agulles valencianes.

Els anteriors guardonats han sigut Enrique Marzal, Álvaro Moliner, Amparo Fabra, Amparo Gómez i Paqui Martorell.