Junta Central Fallera busca dos ‘influencers’ fallers per apropar les Falles a la gent jove

0
221

Junta Central Fallera comptarà amb dos nous ‘Influencers Fallers’ que faran arribar la festa de les Falles al públic més jove. Així, participaran en la promoció i difusió de les diferents activitats, missatges, temàtiques i accions importants per a traslladar l’activitat fallera oficial al públic juvenil de les comissions falleres. Els guanyadors del nou concurs participaran de manera activa en la gala juvenil de JCF i tindran accés VIP en diversos actes oficials.

Així ho han explicat els responsables de la Delegació de Juvenils de JCF en la roda de premsa celebrada este dijous, en la qual s’ha presentat la iniciativa i que ha estat presidida pel president de JCF, Carlos Galiana, i la Fallera Major de València, Consuelo Llobell. La primera fase del concurs va començar ja el passat 1 de setembre. En esta, els i les aspirants tindran que enviar un vídeo en el qual explicaran els motius pels quals es mereixen ser el o la influencer faller/a. En la segona fase, un jurat, composat per la cantant Sandra Polop (CHFMV 2011), la influencer Cristina Calatrava (CHFMV 2014) i el músic del grup Bombai Vicente Cervera, seleccionaran les tres millors propostes en cada modalitat. Posteriorment, els i les aspirants enviaran un segon vídeo i els tres finalistes per categoria competiran en una votació popular per a alçar-se amb la victòria. El 24 de setembre seran proclamats els guanyadors.

La idea que els juvenils són el futur de la festa però també el present està molt clara a la nova Delegació de Juvenils de Junta Central Fallera. En este sentit, la seua Delegada, Inmaculada Mata, ha destacat la «necessitat essencial que els juvenils de les falles tinguen veu i per això és important que es vegen reflectits en figures com la dels influencers fallers».

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha expressat el seu suport a la iniciativa perquè aquesta «és una mostra clara del treball que anem a fer des de Junta Central Fallera perquè totes i tots els juvenils troben a les Falles la seua forma de vida». Galiana ha destacat que «ser la veu dels juvenils fallers és un privilegi indiscutible i de fet, se’m fa costera amunt haver d’esperar fins a eixe 24 de setembre per a conèixer als guanyadors… Un xic i una xica que es convertiran en el tàndem perfecte per fer arribar la festa de les Falles al món juvenil».

En esta línia també s’ha manifestat la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, qui ha assenyalat que «la joventut fallera ha de moure’s i ha de ser eixe gran espill on els xiquets vulguen mirar-se, i eixa gran llavor en què es convertiran els majors de les nostres comissions». «Volem que els juvenils tinguen veu i puguen també suggerir tot allò que els interessa», ha pronunciat.

«Aprofiteu esta gran oportunitat per a conèixer gent de la vostra edat de tota València, per a sentir-vos més integrats en les falles, per a passar-ho bé i sobretot per continuar connectats a la millor festa del món, les Falles», ha asseverat.