La AppValència sense informació de la Festa Grossa de la ciutat

0
334

Félix Crespo: “En plena setmana de la celebració dels actes de la festivitat i començades diferents activitats oficials de la regidoria i de l’Associació Amics del Corpus, l’aplicació per a dispositius mòbils AppValència manté els continguts i informació de 2016”

• L’aplicació que es va presentar al febrer de 2014 per l’anterior govern del PP i que ha estat dissenyada i desenvolupada des de llavors pels tècnics de l’Ajuntament, ha sigut recentment privatitzada la seua gestió, per un import de 60.000 €

Les dues últimes setmanes s’han celebrat les activitats programades complementàries, prèvies, als actes centrals de la festivitat del Corpus 2017 i des de la regidoria no s’estan utilitzant totes les eines informatives que disposa l’Ajuntament. Com en aquest cas, una vegada més es repeteix l’absència en relació a les festes de la ciutat de la informació, promoció i difusió als valencians i en particular als turistes i visitants nacionals que poden estar informats en temps real en la App de l’Ajuntament sobre tota l’activitat festiva relacionada amb el Corpus Christi 2017.

Al febrer de 2014, es llançava per l’anterior govern del PP una nova eina desenvolupada totalment pels tècnics de l’Ajuntament de València que pretenia ser un nou canal més de comunicació entre el ciutadà i l’administració municipal des del qual obtenir informació o accedir a nombrosos serveis. El novembre passat el govern del tripartit, anunciava la externalització d’aquests serveis, a través, del concurs públic per a la “Prestació dels serveis informàtics necessaris per al redissenye de la app per a dispositius mòbils denominada “AppValència, així com la seua estratègia de posicionament”, per un valor de 60.000 €. S’han presentat 11 empreses, adjudicant-li finalment el contracte a CONSULTING INFORMÀTIC DE CANTÀBRIA, S.L. per un import final de 44.280,01€.

El Grup Municipal Popular ja va denunciar l’any passat, la falta d’informació en la App de les festes de la Setmana Santa Marinera 2016, Corpus Christi de 2016 i Falles 2017, que es van actualitzar posteriorment l’1 de juny de 2016, quan les festivitats es van celebrar del 17 al 27 de març i del 26 al 29 de maig de 2016 i el 10 de març en el cas de les Falles 2017, respectivament.

“Hem comprovat l’absència total d’informació actualitzada en ambdues plataformes Google Play de Android com en la App Store d’Apple, en relació amb la festivitat del Corpus 2017. No s’ha informat en la mateixa sobre la reforma museogràfica presentada el passat 5 de juny i tampoc sobre les dues conferències organitzades i incorporades (6 i 7 de juny) al Programa d’Actes Oficial de la regidoria, així com tampoc s’ha incorporat a la App València, les tradicionals presentacions del cartell i el calendari del Corpus per a aquesta edició que va tenir lloc l’1 de juny o la presentació de la nova pàgina web de l’Associació de Amics del Corpus el passat 7 de juny, així com l’absència dels múltiples actes que organitza aquest col·lectiu, apareixent en tots els continguts de la App el cartell de l’edició de 2016”, ha detallat Félix Crespo.

Per a finalitzar Crespo ha assenyalat que, “estem davant una nova falta de previsió i irresponsabilitat en la labor de promoció i difusió de les nostres festes i tradicions que s’haurien de desenvolupar des de la regidoria. La desídia i desinterès, demostrats pel regidor del tripartit Fuset, és preocupant i no està ajudant en absolut a promocionar i difondre la imatge de les festes en general i de la Festa Grossa de la ciutat, en particular”.