La Cordà de Paterna declarada Festa d’Interés Turístic Nacional

0
305

El Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Turisme, ha atorgat la qualificació de Festa d’Interés Turístic Nacional a la Cordà de Paterna.

El delegat de Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha afirmat que és “un merecidísimo reconeixement perquè la pólvora i el foc són uns dels nostres senyals d’identitat. I, a més, any rere any, la Cordà és cada vegada més segura de manera que veïns i turistes poden disfrutar plenament d’ella. El Govern reconeix, d’esta manera, la singularitat d’esta festa”.

La declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional és un títol de caràcter honorífic que s’atorga a aquelles festes o esdeveniments que suposen manifestacions de valors culturals i de tradició popular i que tenen una especial importància com a atractiu turístic.

Per a la concessió d’esta declaració es tenen en compte divers aspectes com l’antiguitat de la celebració de l’acte, la seua continuïtat en el temps, l’arrelament de la festa en la localitat i l’originalitat i diversitat de les activitats que es realitzen. A més, l’esdeveniment ha d’haver sigut declarat com a Festa d’Interés Turístic Regional per part de la Comunitat Autònoma.

Es valora també l’existència en la localitat o en l’àrea geogràfica immediata (a una distància no superior a 50 quilòmetres) d’un equipament adequat d’allotjaments i servicis turístics per a la recepció de visitants, així com els accessos i la senyalització de la localitat en què es realitza la festa.

La celebració de les festes ha de complir uns criteris de qualitat que garantisquen el respecte a l’entorn urbà, monumental i paisatgístic, així com la seguretat, han indicat les fonts.