La falla Albuixarres – Camí Fons d’Alzira, guanyadora del Premi Especial ONCE

0
258

Les 24 falles solidàries participants conformaran una ruta accessible per a tots.

València – Teodoro Llorente aconseguix el Premi a la millor col·laboració internacional; Ferros – Juan Bautista Perales obté el Premi en l’apartat d’ajuda a malalties rares; la falla Bailén – Xàtiva, destaca en donacions a obres socials; la falla Alqueríes de Bellver – Garbí, s’alça amb el Premi contra les barreres socials; i la falla del barri de Sant Isidre, aconseguix el Premi a la primera participació.

En el Saló d’Actes ONCE València s’ha celebrat esta vesprada la XIV Gala de la Solidaritat Fallera on s’han entregat els IX Premis ONCE Solidaris. La Fallera Major de València, amb la seua Cort d’Honor, i la Fallera Major Infantil han entregat estos Premis com a reconeixement a la labor solidària que desenrotllen les comissions falleres al llarg de tot l’any.

La comissió de la falla Albuixarres – Camí Fons es va alçar amb el Premi Especial ONCE Solidaritat Fallera d’esta IX Edició, per activitats de caràcter social, solidari i humanitari que ha desenrotllat durant l’exercici faller 2016/2017 dirigides a la normalització de la participació de les persones amb discapacitat en tots els àmbits, donacions, teatre per a tots, concentració motera i mercat ambulant solidari.

El delegat territorial de l’ONCE destaca que “la paraula solidaritat porta dos vegades ‘donar’ i això és el que estan fent les falles amb 29 donacions de medul·la i ensenyar a viure les falles a través dels cinc sentits. Hem aconseguit ja que s’adapten els casals fallers i els monuments perquè puguen ser visitats per persones amb distints tipus de discapacitat, i en el futur volem que el cupó de l’ONCE també servisca per a portar recursos econòmics a les comissions falleres. Pel que ja podem dir que ajudant-nos, tots seguim guanyant”.

Una ruta de falles solidàries i accessibles per a tots

L’esforç realitzat per totes les comissions falleres participants també serà recompensat a través de la creació d’una ruta accessible per a tots. Durant la setmana fallera, aquells que ho desitgen podran recórrer un itinerari de falles acollidores que facilitaran la visita al monument i a les seues activitats.