La Falla Duc de Gaeta organitza una campanya de sensibilització social juntament amb AFAV per a conscienciar sobre l’alzheimer

0
99

La Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals ha organitzat una campanya de sensibilització social juntament amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València (AFAV), per a conscienciar sobre la malaltia d’Alzheimer.
La Falla ha presentat la imatge corporativa oficial de la nova campanya de col·laboració amb AFAV, emmarcada dins del programa d’activitats solidàries de la comissió.
La imatge de la campanya va ser presentada pel president de la Falla, Marcos E. Soriano, i la presidenta de AFAV, Ana Mª Ruiz Cano, en el Centre de Dia Benicalap de l’ONG valenciana.
L’entranyable imatge corporativa ha estat dissenyada i creada per l’extraordinari il·lustrador i artista faller Fernando Fóix, recentment guardonat amb el Premi Salvador Debón com a artista revelació de les falles del passat any.
La seva peculiar manera de treballar l’art efímer li ha catapultat pel cap alt alt de l’escalafó d’artistes fallers de l’actualitat, convertint-lo en referent destacat en la seva professió.
Aquests nous èxits vénen a ampliar el seu palmarès en matèria de disseny gràfic que li va portar a guanyar, en edat d’estudiant, el concurs del cartell anunciador de les Falles de València 2013, entre més de 110 treballs presentats i arribats des de nombroses localitats de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya. Prèviament, Fernando Fóix ja va ser el guanyador dels cartells de les Falles de Benicarló de 2011 i del Sexeni de Morella.
Amb el lema “De l’alzheimer no t’oblidis”, la nova imatge de la campanya ens ofereix dues imatges de fallera i faller, entranyablement abraçats a un ancià que simbolitza aquesta malaltia i al qual no dubten a mostrar tot el seu afecte en un gest molt característic en els familiars dels afectats.
Des de la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, explica que “la fi de la campanya és clar en el seu missatge: no ens oblidarem de la malaltia i dels seus afectats”.
Per a això, AFAV i la Falla compten amb la col·laboració de personatges molt populars del nostre país que, de forma voluntària, mostraran la imatge corporativa de la mateixa per a ajudar-nos en la nostra entranyable comesa.
Des de totes dues institucions se sol·licita a la ciutadania que estigui atenta a les xarxes socials tant de AFAV com de la Falla per a, entre tots, portar la imatge de l’alzheimer molt lluny i sensibilitzar a la societat sobre aquesta malaltia.

Sobre AFAV
L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València és una organització sense ànim de lucre que lluita per millorar la qualitat de vida de malalts i familiars d’Alzheimer. Nascuda en 1991, compta ja amb gairebé 3.000 socis.
Des de novembre de 1999, AFAV és Institució Declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri d’Interior.

Sobre l’Alzheimer
L’Alzheimer és una malaltia degenerativa física i mental que es presenta de forma prematura i progressiva. A València, l’Alzheimer afecta a 15.000 persones, a la Comunitat Valenciana a 50.000, i a Espanya a 800.000.
Els malalts de caracteritzen per una alteració de la personalitat i una deterioració de les funcions memorístiques, coordinatives, intel·lectuals, cognoscitives i motrius, que en un termini de 7 i 17 anys, aproximadament, provoca una incapacitat absoluta per a totes les seves funcions elementals.