Els Granaders del Cabanyal nomenen Clavariesas d’Honor de 2022 a Consuelo Llobell i Carla García

0
57
Falleras Mayores de Valencia 2020, Consuelo Llobell y Carla Garcia, nombradas Clavariesas de Honor de 2022

La Corporació Armada de Granaders de la Verge dels Dolors de la Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels, del barri del Cabanyal de València, ha decidit nomenar les Falleres Majors de València 2020Consuelo Llobell i Carla Garcia, Clavariesses d’Honor de 2022 seguint la decisió adoptada en 2016 de fer efectiva aquesta decisió amb la Fallera Major de València sortint.

El president de la corporació, Jorge Simó, i el Germà responsable de la clavària, José Manuel Benaches, faran efectiu el nomenament al llarg de les pròximes setmanes després que ambdues l’hagen acceptat.

Elles participaran en els actes més importants de la corporació, en la mesura de les seves possibilitats, com en la missa i posteriorment en la processó del divendres de Dolor, que en 2022 tindrà lloc el 8 d’abril, després de dos anys anys sense celebrar-se per la crisi sanitària, encara que els actes col·lectius no té lloc des de fa tres anys en suspendre’s pel mal temps en 2019.

Per a la corporació, integrada per granaders, clavariesas, personatges bíblics i portants, és tot un honor que cada any des de 2017 les Falleres Majors Sortints accepten la nostra petició de ser Clavariesas d’Honor d’una entitat centenària fundada en 1869“. Fins que la junta directiva va aprovar aquesta decisió, avalada per l’assemblea, les falleres majors venien a visitar les celebracions en els dies més rellevants i, a vegades, contemplaven els actes col·lectius en la Tribuna. Ara coneix la “festa” una mica més de prop.

Aquest és l’objectiu: “involucarlas en la segona festa de la ciutat i conéixer el col·lectiu, singular a Espanya pel seu origen militar“, ha explicat el president de la corporació, Jorge Simó. El Germà Major de la corporació, José Manuel Benaches, ha manifestat que “la corporació, però especialment per a les 55 clavariesas i la vintena de personatges biblicos, espera que tant Consol Llobell com Carla García es senten com a la seua casa. Els plantejarem, com a les anteriors, participar en els actes més fonamentals com la processó del divendres de Dolor o en el Sant Enterrament i les portes de la nostra local sempre estaran obertes per a elles“.

A més, Benaches, ha indicat que “la corporació convidarà a ser present a les Clavariesas de la corporació en 2020, i Falleres Majors de 2019, als actes de 2022 perquè només han pogut assistir als actes religiosos per no celebrar-se els de carrer per la crisi sanitària, com és la processó o sopar d’honor en la corporació. El col·lectiu convida sempre a les clavariesses d’anys anteriors des de 2018 i en aquest 2022 amb més motiu”.

La corporació de granaders del Cabanyal va decidir en 2016 nomenar Clavariesa d’Honor de la corporació a la Fallera Major de València sortint, un càrrec que va recaure per primera vegada en Alicia Moreno i han continuat exercint-lo Raquel Alario, Rocío Gil i Marina Civera i ara serà Consuelo Llobell.

De la mateixa manera, en 2020 es va acordar nomenar Clavariesa Infantil d’Honor a la Fallera Major Infantil Sortint, un càrrec que va recaure per primera vegada en Sara Larrazábal i ara li pren el relleu Carla García. Marina i Sara van lliurar un detall a la corporació en la inauguració de l’Exposició de la Passió com a agraïment pel tracte rebut.