La falla municipal s’ompli de color

0
719

Diversos representants dels fallers i de col·lectius socials han participat en la pintada de la falla municipal 2018, un acte que ha esdevingut entre les 18 i les 20 hores.

La iniciativa ha comptat amb la presència dels artistes Latorre i Sanz i del dissenyador internacional Okuda.

En la tasca han col·laborat la Fallera Major de València, Rocío Gil, i la seua Cort d’Honor, les portaveus i els portaveus dels grups municipals, representants del Gremi d’Artistes Fallers, de Junta Central Fallera, del jurat que va triar la falla municipal d’enguany, així com de les federacions falleres i la Interagrupació de Falles. A més, també han participat les federacions de Folklore de la Comunitat Valenciana, de Dolçainers i Tabaleters, de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i d’Associacions de Veïns i Veïnes de València, del Col·legi d’Art Major de la Seda, de PIROVAL, dels comerços del centre històric i, per descomptat, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny i del Cicle Formatiu d’Artistes Fallers. De fet, han sigut aquests darrers els que han assistit als participants per assessorar-los quant al procés de pintura d’art urbà.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que aquesta iniciativa constitueix una mostra de la participació de la població en la festa i ha permès observar en què consisteix la tècnica d’esprai amb la qual s’ha pintat el monument.

Fotografies: Armando Romero