La Falla Pallleter compleix 50 anys i planta esperança al càncer

0
127

Els seus monuments trencaran amb l’estètica habitual, no entraran en competició i la comissió prepara activitats per a recaptar fons de tota Espanya.
La Falla Palleter-Erudito Orellana compleix 50 anys i mostrarà la seua cara més solidària en les Falles 2018. Kara Llana, president de la Falla, i Paz Moreno, delegada de Solidaritat d’aquesta, van estar en el programa ‘Vive las Fiestas’ de 7 Televalencia per a explicar el seu projecte, que pretén arribar més enllà de l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Una iniciativa per a recaptar fons per a la lluita i investigació del càncer de mama i batejada com ‘Plantar l’Esperança’

Si alguna cosa clara té aquesta comissió fallera, és que “la falles no solament són la festa” i que aprofitant la seua efemèride té previst organitzar diversos actes i activitats per a aconseguir “una meta que amb il·lusió i ganes sí és possible aconseguir”.

La seua principal arma per a visibilitzar la seua causa, asseguren, és plantar dos monuments fallers fora del comú. Uns monuments, amb signatura dels artistes Manolo García i Salva Dolz ( la infantil), que no entraran en concurs. En aquest sentit, parlen d’aconseguir “bons sentiments i esperances” per a no solament recaptar fons; també signatures per a portar al parlament la sol·licitud d’un canvi de la Llei de Mecenatge que, actualment, posa dificultats a la recerca contra la citada malaltia.

De fet, García prepara ja una falla de vareta, visitable, en l’interior de la qual es podran deixar missatges d’ànim, desitjos d’esperança per a aquelles persones que tenen a prop un familiar o han passat per la malaltia. D’altra banda, la creació de Dolz estarà dedicada als fills de les malaltes de càncer de mamà. A les seues preguntes, als seus temors, a les seues respostes. Més que dues falles, dos símbols. Així és com prefereixen cridar-les enguany.

Els integrants de Palleter-Erudito Orellana estan immersos en el programa, i encara que no volen desvetlar les iniciatives i/o “sorpreses” que es duran a terme, sí demanen col·laboració. Per a açò, han creat comptes en les xarxes socials Facebook i Twitter amb el nom @Palleter2018 PlantarlaEsperanza, la pàgina web palleterplantarlaesperanza.com i el correu electrònic pallelterplantarlaesperanza@gmail.com.