La Falla Periodista Gil Sumbiela convoca el seu XIII lliurament de premi

0
400

La comissió de la falla Periodista Gil Sumbiela – Azucena, decideix en junta directiva de data, vint-i-quatre d’octubre de 2005, crear el premi, PERIODISTA GIL SUMBIELA als professionals dels mitjans de comunicació; la funció d’aquests premis és reconèixer la labor dels mateixos tant en premsa, ràdio i televisió, que estan durant tot l’any informant i contribuint a la difusió i divulgació de la nostra Festa Fallera.
La idea va sorgir en honor al periodista que dóna nom a la falla, D. LUIS GIL SUMBIELA, que va néixer i va morir a València (1850 – 1925 ), va ser redactor de la CORRESPONDÈNCIA (especialitat en qüestions socials, urbanisme i sanitat), fundador de l’Associació Protectora de Nens, professor d’institut, i l’any 1874 publica un llibre sobre la taquigrafia, on va a introduir la supressió de les terminacions de les paraules, substituint-les per consonants, a més d’altres publicacions. A més va ser el primer president i fundador de l’Associació Valenciana de Premsa.

El premi té caràcter anual i es lliurés a un professional dels mitjans de comunicació en reconeixement al treball tan important que està realitzant per la nostra Festa Fallera durant tot l’any.
El premiat serà triat per una comissió formada exclusivament per a això, la fallada de la qual i lliurament es realitzés, en aquesta desena segona edició, el dia 27 d’Octubre de 2017 a les 21.00h. en el local nº 191 de l’Av. Burjassot de València.