La Falla Plaza Doctor Collado ultima el salt a 1ª B amb David Sánchez Llongo

0
659

Després de diversos anys en 2ª B, aquesta centenària comissió incrementarà el seu pressupost amb la intenció de donar un salt de qualitat en el seu monument.

A més, s’augmentarà la partida destinada a la falla infantil, que tornarà a encarregar-se a l’artista Ricard Balanzá.

La falla Plaza Doctor Collado va aprovar l’elecció dels seus artistes de cara a les pròximes festes en l’última junta celebrada divendres passat.

Per a la falla de l’infantil es va decidir per unanimitat donar continuïtat a l’artista Ricard Balanzá. La comissió està segura que en el seu tercer any continuarà evolucionant sense deixar de costat el que és el seu segell particular que no és un altre que una estètica totalment personal i una obsessió per la cura dels seus acabats.

Per a la falla gran s’ha cregut oportú optar per un canvi de rumb després de dos anys amb el tàndem format per Manolo Martínez i Sergio Alcañiz, als qui la falla desitja la major de les sorts i que seguisquen collint èxits.

Així, l’artista triat para tan il·lusionant projecte és David Sánchez Llongo. Aquest jove artista és un dels més destacats valors emergents en les falles i el seu nom comença a estar lligat a projectes d’obligada visita en les rondes falleres. A açò se li uneix les ganes mostrades per David de plantar en la plaça on la van fer històrics artistes i la combinació fa que els fallers ja tinguen ganes de veure el seu treball en el carrer.

Perquè tot açò es duga a terme, en la junta es va aprovar realitzar un increment pressupostari que s’està ultimant amb la idea de passar de plantar en la secció 2ª B en la qual s’ha emmarcat la falla en els últims anys a fer-ho en 1ª B de cara a les pròximes falles, reafirmant així el compromís d’aquesta comissió amb la millora del monument, sempre dins de les seues possibilitats.

La comissió va destinar el passat exercici 15.850 € a la falla gran i 4.200 € a la infantil.