La Falla San Isidro presenta el seu pesebre solidari Playmobil

0
563

La Falla San Isidro, des de la seua Delegació de Solidaritat i amb la col·laboració de José Alfonso Fenollosa, convida a visitar la seua Betlem solidari de Playmobil. La finalitat del mateix és donar visibilitat, conscienciar i recaptar diners per a la recerca i desenvolupament de tractament de la Síndrome Myhre, diagnosticat fa poc temps a un dels seus fallers infantils, Xisco Galmes Medina.

La síndrome Myhre és una malaltia ultra rara que afecta 13 pacients a Espanya i sobre 200 a tot el món. És una malaltia genètica, que afecta el gen SMAD4. Aquests pacients tenen atrofiat el teixit connectiu, aquest recobreix tot l’esquelet humà. La seua funció és de sustentació entre òrgans, venes, músculs i ossos. Per això les persones que conviuen amb aqueixa síndrome tenen una àmplia llista de patologies que caracteritzen a Myhre com: cardiopaties, problemes en vasos sanguinis, pèrdua d’audició, problemes respiratoris, estenosi traqueal, rigidesa articular, hipermetropía, discapacitat intel·lectual, pell tersa i engrossida, hipertensió, baixa alçada i restrenyiment sever.

Per tant, amb tan sols una xicoteta participació s’estarà contribuint a aportar un granet d’arena en aquesta causa. L’entrada per als adults, tan sols costa 1 € mentre que per als més xicotets, a 0,50 cèntims. Així mateix, una figura que cal descobrir en aquest Betlem és el “Personatge infiltrat” que s’amaguen entre la multitud d’altres figures. Si s’aconsegueix trobar es podrà participar en el sorteig d’un lot de Playmobil.