La Federació de Falles d’Especial, PP i Cs carreguen contra Baldoví a excepció de la Falla Na Jordana

0
775

La Federació de Falles de la Secció Especial ha emès un comunicat en les seues xarxes socials, en què, en les seues paraules, “lamentem profundament i no entenem en cap concepte la desafortunada referència del Diputat de les Corts, Joan Baldoví, cap al contingut d’una escena en la falla Convent Jerusalem”.

El comunicat a sigut signat per totes les falles de la federació menys la falla Na Jordana.

El president de Convent Jerusalem, Francisco Segura, va apuntar que la falla no anirà per via judicial, però «Baldoví no va actuar bé. Va estar fora de lloc i volem que rectifique perquè hi haja harmonia«.

Segura també explica que en l’escena de la falla es compara a Puigdemont amb el conte del flautista de **Hamelin i els animalons que li seguien eren rates, però que no cal anar més enllà del conte.

Per part seua, el PP de València ha anunciat que exigirà en el ple que es reprove al diputat nacional i exalcalde de Sueca:

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha advertit que és “inacceptable” les desqualificacions del diputat de Compromís, Joan Baldoví, qui va anomenar “nazis” als fallers de la comissió de Convent Jerusalem per una escena que criticava “als seus amics independentistes” igual que a altres polítics. Catalá ha anunciat que portarà al pròxim ple una reprovació al diputat de Compromís i demana a l’alcalde Ribó i els seus socis del PSOE que es posen del costat dels fallers i exigisquen a Baldoví que rectifique i retire els seus insults a la falla Convent.

Per a Catalá aquestes declaracions “són una greu falta de respecte als 500 fallers i falleres de la comissió de Convent Jerusalem, però també a tothom faller. Entenem el seu desconeixement de les nostres festes i tradicions, però abans de parlar li va convidar al fet que conega les Falles, la festa més important de la nostra ciutat. Si haguera visitat i coneguera com jo a aquesta comissió i vist el monument, s’adonaria que ha sigut una eixida de to els seus insults als fallers”.

“Baldoví no sap el que són les Falles i les seues declaracions estan fora de lloc i amb aquesta actitud no pot representar en la Corts Espanyoles als valencians que vivim i sentim la nostra festa. És diputat nacional que representa als valencians, i per això no pot insultar als que representes i si insultes els valencians el que has de fer és anar-te, per això demanarem la seua reprovació en el ple de l’Ajuntament sinó retira les paraules i rectifica”, va explicar Catalá.

 Per a la portaveu del PP, amb aquestes declaracions de Baldoví “Compromís demostra que encara que es disfressen de xaiets són evidentment nacionalistes  i són catalanistes als quals no li agraden les Falles de València”.

 Catalá adverteix que “haver-hi que fa el senyor Ribó i els seus socis del PSOE si donen suport a Baldoví en els seus insults als fallers, o es posen del costat dels fallers i li demanen rectificació al diputat Joan Baldoví”.    

D’altra banda el món faller espera a aquestes hores que isca el president de Junta Central Fallera al seu defensa.