La Fira i Festes 2018 de Sueca comencen a prendre forma amb la proclamació de Tania Sáez com a Festera Major de la ciutat

0
741

Encara no fa un mes que han acabat la Fira i Festes de 2017 i l’Ajuntament de Sueca s’ha posat ja mans a l’obra amb les de 2018. Divendres passat, en un saló de plens abarrotat de gom a gom, es va presentar la que serà la pròxima Festera Major de la ciutat, Tania Sáez López, i la seua Cort d’Honor.

Abans del moment més esperat, però, el consistori va acomiadar les representants de les Festes de 2017 i va obsequiar a les festeres eixints amb un quadre en record del seu any. La Festera Major de 2017, Maria Viñoles Alarte, va tancar esta primera part de l’acte amb unes sentides paraules d’acomiadament.

Després, d’una en una, foren cridades les seues predecessores. En primer lloc, les sis integrants de la Cort d’Honor: Alba Guillem, presentada per la falla Ronda País Valencià; Paula Nieves, presentada per l’Associació de Serveis i Comerços Arrima’t; Gema Machí, presentada per l’associació cultural Amics del Coet; Claudia Talens, presentada per la Societat Ateneu Musical; Cristina Balsera, presentada per la falla Sucro; i Irene Alapont, presentada per la falla Bernat Aliño.

Tot seguit, i amb una gran ovació, va ser presentada al poble la Festera Major de Sueca de 2018, Tania Sáez López, representant de la falla El Portal. La seua antecessora, Maria Viñoles, va estar l’encarregada d’imposar la banda a la nova representant i també a la seua Cort d’Honor, alhora que l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, els imposava la insígnia de l’Ajuntament de Sueca.

L’acte va concloure, precisament, amb les paraules de Tania Sáez. Visiblement emocionada, la màxima representant de les Festes de 2018 va dirigir unes paraules a les seues companyes de la Cort i a la seua família, a qui va reconéixer com un dels seus principals suports en l’any intens que les espera.

El punt i final va estar de mans de la intervenció de l’alcaldessa de Sueca. Tamarit, qui també va tindre paraules d’agraïment per a Maria i les seues companyes, va estar la primera en poder felicitar a Tania i les noves integrants de la Cort.

L’acte va comptar també amb la participació del regidor de Festes, Pau Roselló i amb l’assistència d’una representació nombrosa de la Corporació Municipal.