La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats visita L´Oliveral

0
157

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats ha realitzat aquest cap de setmana una visita a la pedania valenciana de L´Oliveral amb motiu del 50 aniversari de la creació de la parròquia Sant Martí de Porres que ha convidat als fidels i veïns a engalanar els seus balcons i els carrers i llançar flors per a rebre el pas de la Patrona.

Els actes programats incloïen una romeria, un recital poètic, la celebració de misses i un recorregut processional, així com una conferència preparatòria que va ser impartida pel vicerector de la Basílica de la Verge dels Desemparats, Álvaro Almenar.

La Mare de Déu va arribar aquest divendres al “Pont de Taules» del Tremolar, per a iniciar des d’allí una romeria pels diferents carrers de la pedania. En finalitzar el recorregut, va entrar en la parròquia acompanyada de les tradicionals danses, ‘albaes’ i ‘Cant d’estil’ i va tindre lloc un recital poètic dedicat a la Patrona.

El dissabte, a les 8 del matí, s’ha celebrat el Rosari de l’Aurora i a la vesprada a les 19 hores, la parròquia acollirà la celebració de la missa solemne amb la posterior processó que seguirà el recorregut habitual per on discorre la imatge del patró de L´Oliveral Sant Martí de Porres.

Finalment, el diumenge 3 d’abril es va celebrar el ‘encontre’ amb els xiquets i la missa de comiat a les 11 hores després de la qual la imatge de la Verge serà portada en direcció a l’Avinguda Ruiz i Menges per a acomiadar-la.

Durant el dissabte i el diumenge, els fidels i devots van portar aliments no peribles, productes d’higiene personal i de la llar, que seran donats a la Fundació MAIDES, atesa per l’Arxiconfraria de la Verge