La imatge submergida de la Verge dels Desemparats en el port de València rep una ofrena floral

0
69

El Real Club Nàutic de València (RCN) i el Club de busseig GISED València han celebrat avui la tradicional ofrena floral a la imatge de la Verge dels Desemparats que, des de fa més de 40 anys, es troba submergida a deu metres de profunditat.

A les 11 hores han embarcat els 15 submarinistes que han portat l’ofrena a la imatge submergida de la Verge, en un acte amb convidats que s’ha realitzat amb motiu de la festa en honor a la patrona dels valencians, celebrada el segon diumenge de maig, han indicat des del Real Club Nàutic de València.

Enguany el nombre de participants en l’ofrena “ha sigut una mica inferior, respecte a edicions anteriors, amb la finalitat de poder complir amb les mesures establides per les autoritats enfront de la pandèmia”. Igualment, l’acte ha comptat amb la col·laboració de la parròquia Sant Pasqual Baylón de València, Creu Roja i el servei marítim de la Guàrdia Civil.

Les embarcacions han partit des del moll núm. 12 fins a la zona on està la imatge submergida, donant pas a l’ofrena floral des de les barques, seguida per la immersió dels bussos, “que han portat rams de flors fins a la imatge de la Verge”, han assenyalat.

Posteriorment, una vegada han tornat al Club, els participants han pres part en la missa oficiada pel sacerdot Jesús García Hernández, a les 12.30 hores, a la terrassa del Club Social del RCN València, en la qual s’ha beneït la imatge de la Mare de Déu i s’ha resat una oració pels morts en 2020 i 2021.