La indumentària oficial 2017 al descobert

0
654

Les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor descobrixen els detalls de la seua indumentària oficial.

El saló principal del Palau de l’Exposició de València va acollir en la vesprada d’ahir, dimecres 14 de desembre, l’acte de presentació de la indumentària oficial per a les màximes representants de les Falles 2017.
Indumentària oficial 2017

Indumentària Valenciana Amparo i Paz confecciona la indumentària que lluirà la Fallera Major Infantil de València i el seu Tall d’Honor.

El primer trage oficial, amb mànega de fanal frunzida en goma i acabada amb punta de 12 cm d’ample en color ivoire de Brodats València, està confeccionat amb un teixit d’Entretelares, en fons de seda, amb dotze colors que inclou or voltejat en l’ornament, amb dibuix “Yaiza”. Els colors triats per als fons són: Blau Alacant, Pastís, Malva, Maduixa, Cru i Verda Turquesa. El cos de mànega llarga disposa d’un fals llis cridat “Cala” a to del fons de les faldes. La falda porta dos caigudes i mitja, les manteletes són d’Artesania Viana i el cancan de La Calderer de l’Agulla. Les cintes que adornen l’escot i la cintura són de moaré, al to del fons del teixit corresponent.

El segon trage oficial del segle XVIII està confeccionat amb teixit d’Entretelares de raió, amb disseny exclusiu de nom “Nieves”. Els colors triats són: Rosa, Celeste, Groc, Malva, Verda Aigua i Taronja. Porta gipó amb pala en “V” encarcarada amb medul·la de taronger i cordonets, rematat a la cintura amb terminacions en forma de cua de peix. Mànega tres quarts amb punta en beix de la firma Adriluc i nom “Alejandra”, idèntica a la que adorna l’escot en caixa. Tant el cordó que nuga el gipó com el floc (otomà) són del color a to dels fulls que rodegen els ramells del dibuix teixit. Completa el trage les manteletes d’Artesania Viana i l’alçaor de Mavimar.

Indumentària Serrano i Navalón s’encarrega de la confecció dels trages oficials de La Cort d’Honor de la Fallera Major de València 2017.

El primer vestit de mànega de fanal i cos ajustat, seguint les tendències actuals en segle XIX. Els escots són elegants i adequats. Les faldes fugen de vols exagerats i permeten un vol natural i correcte. El justet de mànega llarga, que s’estrenarà el dia de la Crida, està realitzat en seda del fons dels trages i el seu disseny es desvelarà eixe dia.

El segon vestit seguix una confecció de dissenys antics del segle XVIII. El justet porta peto encarcarat en fusta amb tancament en traus brodats i tancament de cordó, amb acabament en cintura de xicotets castellets i en l’esquena central en punta de fletxa. Les mànegues recolzades s’han realitzat amb un llarg tres quarts i el puny en forma de “destral” adornades amb botons de bessons i delicades randes en forma de cascada, en dos tons de beix. Les llaçades són de tafetà de seda en ample de 9 cm, buscant en conjunt l’harmonia.

Un any més, Isidro Calvete realitza els dos jocs de les Joies de les Falleres Majors, un en or i brillant i una segona rèplica en plata banyada en or. Per a les Corts d’Honor els distintius són en plata banyada en or.

Art Antic s’encarrega dels guarniments oficials per als dos trages; mentres que Castillo Ciselladors realitza les pintes acabades en or i plata envejidas.

Les trenes i rodets del pentinat són de la firma Teresa Caballer, que realitzarà en breu l’assessorament en imatge i automaquillatge.

Vives i Marí i Entretelares són les empreses encarregades de realitzar els teixits que lluiran enguany.

Les faldes dels trages lluiran el vol perfecte gràcies al treball de les firmes La Llar del Fil i Mavimar. Els cancans i alçaores estan dissenyats buscant la lleugeresa i el moviment natural de les faldes en els seus trages oficials.

Les manteletes i mantellines per a l’Ofrena compten amb dos firmes col·laboradores. Artesania Viana s’encarrega de les xicotetes, mentres que Filles de Carmen Esteve confecciona les de les majors.

Elvira Bella vist els peus de les protagonistes amb unes mitges en crema i or en què Raquel Alario i Clara Mª Parell lluiran els seus inicials brodades. Les components de les Corts d’Honor porten un dibuix en crema i or per al primer trage; i un motiu a joc amb el color del fons de la tela en el segon trage.

Solepiel és l’empresa encarregada de calçar el son de les xiquetes i les senyoretes perquè els passos que donen enguany siguen ferms i tinguen el confort garantit; per a això, ha preparat dos models de sabates, per a cada un dels trages oficials, amb una forma molt còmoda i un disseny fidel a la indumentària tradicional valenciana.

Finalment es van presentar els palmitos pintats a mà per Ana Muñoz de Cositas Pintades, confeccionats amb randes de Santos Tèxtil per a les majors; i els palmitos, realitzats en un material més resistent per doní per a les xiquetes.

A les Falleres Majors de València i els seus Talls d’Honor tan sols els falta conéixer com seran els mantons de Camilo Miralles, les bruses de la firma Mamà Cus o les bandes de la firma Llobe que rebran en la seua exaltació l’últim cap de setmana de gener.