La Plaça celebra un homenatge al barri que la va veure nàixer fa 75 anys

0
597

La Falla de la Plaça de Torrent va celebrar el divendres els actes del 75 Aniversari de la seua fundació en el barri que la va veure nàixer. Els actes van començar amb una processó des del casal fins a l’Antic Mercat, presidida per la Senyera de la comissàs i en la que va participar la Fallera Major Infantil de Torrent, Paula Giménez, edils de l’equip de govern i de l’oposició, així com les falleres majors de la comissió, María José Mora i Carolina Benavent. Junt amb ells, el Grup de Ball de Torrent, així com les falleres majors infantils i majors de tota la història de la comissió.

En una sala cívica de l’Antic Mercat plena de públic, el periodista Aitor Sánchez -recientement anomenat faller d’honor de La Plaça-, va conduir l’acte de presentació del Llibre Commemoratiu del 75 Aniversari. Diversos membres de l’equip de treball del 75 Aniversari i Boro Císcar, en representació de la Comissió d’Estudis Fallers van explicar el contingut del llibre, dissenyat per Eugenio Simó.

Durant l’acte es va homenatjar aquells fallers de la comissió que al llarg de la història han destacat per la seua labor en la Falla, especialment aquells que ja estan difunts.

Al finalitzar l’acte, les falleres majors de La Plaça junt amb el president, José María Andreu, van desvelar els ninots que representaran a la comissió en l’Exposició del Ninot 2017 amb sorpresa inclosa. Ja que el ninot gran representa a Aitor Sánchez, que va mostrar la seua alegria i sorpresa per este homenatge de la Falla de la Plaça a la seua labor en el 75 Aniversari de la comissió.

Sobre la Torre es va projectar un vídeo, amb fotografies antigues de la comissió i amb saludes realitzats pels propis fallers. Els actes van finalitzar amb una potent mascletà de 31 quilograms de pólvora, disparada per Germans Caballer que va eixordar en tot el Centre Històric i es va celebrar un catering oferit per un dels patrocinadors principals de la Falla en el seu 75 Aniversari, Panaria.