Les Falles i l’esport paralímpic s’uneixen en 2024

0
253

La Falla Castelló-Sogorb de la ciutat de València “plantarà” en 2024 els primers monuments fallers dedicats íntegrament a l’esport paralímpic, coincidint amb l’any de celebració dels Jocs Paralímpics de París.

La Comissió de la Falla va encarregar a l’artista Carlos Carsí un projecte basat en els valors de l’esport practicat per persones amb discapacitat, amb la finalitat de visibilitzar tant a aquest col·lectiu com de posar en valor els seus èxits en els últims anys.

A això s’unirà també el motiu del monument infantil, dissenyat per Fet d’encarrec, el projecte dels artistes Marisa Falcó i Paco Pellicer, que treballarà sobre les dificultats que troba la gent jove amb discapacitat per a practicar aquest tipus de disciplines, al mateix temps que tractarà de ser educativa per als pares i mares que tinguen fills amb qualsevol mena de discapacitat.

La Falla Castelló-Sogorb, que compta amb la col·laboració del Comitè Paralímpic Espanyol en aquest projecte, cercarà atorgar el major protagonisme possible a aquests esportistes, sempre sota el prisma crític de les festes, en un any que, a més, recuperarà els Jocs a París 2024, després del retard a causa de la pandèmia que va suposar la celebració dels disputats a Tòquio.

Així mateix, Castelló-Sogorb realitzarà mensualment activitats relacionades amb el món de l’esport i la discapacitat, a la recerca de la comprensió i integració per part de qualsevol mena de perfil.

La Comunitat Valenciana s’ha convertit des de fa temps en un viver de referents de l’esport paralímpic en diverses disciplines, així com en un territori clau per al suport i la pràctica d’aquestes activitats tant a nivell amateur com professional.