La presentació d’esbossos de les Falles 2021 arriba amb sorpreses

0
652
Font: Armando Romero

En un acte presidit pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, amb la presència de les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d’honor, els artistes Ceballos i Sanabria, seleccionats per un jurat integrat per representants del món faller, artístic i social de la nostra ciutat, han presentat el seu projecte per a la falla infantil municipal de l’any que ve, sota el lema ‘Saps qui sóc? També!’. “Diversos espais de València, com el Palau de Ripalda, centraran les escenes de l’obra, que comptarà amb personatges com Mariano Benlliure, el pare Jofré, Blasco Ibáñez o Blanquita, un personatge molt conegut al Carme o la marquesa de Ripalda. A més, com a gran novetat, la falla prevista per a enguany es plantarà al costat de la de l’any que ve, amb la qual cosa seran dos falles infantils les que plantarem, disfrutarem i cremarem en 2021”, han explicat els artistes.

Per alta part, l’artista faller Alejandro Santaeulalia i Antonio Segura, Dulk, un dels artistes urbans amb més projecció en tot el món ara mateix, que varen ser seleccionats per un jurat integrat per representants del món faller, artístic i social de la nostra ciutat, han presentat el seu projecte per a la falla gran municipal de l’any que ve. Sota el lema ‘Protegix allò que estimes’, tots dos han destacat que el projecte posa en relleu que “som l’única espècia que destruïm la nostra casa” i esta falla “conjumina l’interés per la natura i la preocupació per la conservació de les espècies, construint un món amb molta realitat però també amb molta màgia”. “La salut del planeta està en un moment molt delicat i som nosaltres els que ens hem d’adonar que hem de fer alguna cosa i amb esta obra posem a València en el centre del missatge amb una falla que fa un recorregut per diversos ecosistemes del planeta amb moltes espècies animals”, han ressaltat els artistes.

No obstant això, el regidor de cultura festiva, Carlos Galiana, va anunciar que les falles 2021 seran especials per ser les primeros en plantar quatre monuments. D’aquest mode, l’últim cap de setmana de febrero 2021 es plantar i es cremarà el cap de la Meditadora, de José Ramón Espuig i Manolo Martín. Entre que Ceballos i Sanabria plantaran les dues falles al mateix temps.