La seda protagonista en The Westin Valencia

0
290

El Museu de la Seda València explica amb una exposició en l’hotel The Westin València amb l’objecte de donar a conèixer al turisme nacional i internacional la riquesa que alberga un edifici amb més de cinc segles d’història. Tot un símbol de l’esplendor de València com a ciutat capdavantera en la producció i comercialització de la seda en tota Europa. Una exposició que estarà oberta al públic, en principi, els pròxims sis mesos.

El president del Col·legi de l’Art Major de la Seda, Vicente el Genovés, ha assenyalat que: “per al museu és una oportunitat d’or obrir aquesta finestra de la nostra institució, de la seda, en un hotel que és referència en la ciutat de València i pel qual passen multitud de turistes. Per a nosaltres, promocionar un museu que és jove amb poc més de sis mesos de vida en un hotel d’aquestes característiques, és capital. És important que la imatge del que ací veuen els turistes siga un aperitiu, un ganxo que els incite a visitar el museu. Aquesta exposició és xicoteta, però s’inaugura en una data bona, pròxima a les Falles en un any en el qual tindrem molts visitants amb la declaració com a Patrimoni de la Humanitat”.

Per la seua banda, la directora general de The Westin València, Rocío Cibrán ha destacat que: “des que vaig veure el projecte vaig sentir que per a nosaltres era una oportunitat d’acostar la cultura de la seda al turista. Molts d’ells la desconeixen. A més, és un honor per a The Westin València comptar amb una galeria de tant nivell, amb tantes joies de la cultura valenciana. Estem encantats de col·laborar amb el Col·legi de l’Art Major de la Seda, en definitiva, amb la ciutat de València”.

En la mostra, els turistes i visitants poden gaudir d’imatges del rehabilitat Col·legi de l’Art Major de la Seda, de la riquesa de la variada indumentària valenciana, les seues sedes i teixits, així com dels exclusius productes que es venen en la tenda Espai Seda.