La Setmana Santa Marinera edita 46.500 exemplars de les seues publicacions oficials

0
380

La Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València, festa declarada d’Interès Turístic Nacional, ha presentat els actes oficials de 2017, que es desenvoluparan entre el 6 i el 16 d’abril, així com les diferents publicacions editades per a promocionar la festa entre els valencians i els visitants.

Enguany, la Junta Major ha editat 46.500 exemplars de les publicacions, compostes pel llibre oficial (3.500 exemplars), guia d’actes (10.000), cuadríptic desplegable (30.000) i cartells (3.000 entre xicotets i grans). Podran trobar-se en oficines de turisme, mercats municipals, comerços i en la pròpia seu de la Junta Major.

Respecte a les característiques de cada publicació, el secretari general de la Junta Major, José Vilaseca, ha destacat el caràcter pràctic i turístic del fullet desplegable, ja que inclou la informació bàsica sobre la Setmana Santa Marinera per al visitant: les processons organitzades per dies així com els actes col·lectius, la ubicació de les imatges en cases particulars (una peculiaritat de la Setmana de Passió dels Poblats Marítims), l’ordre de formació de les 30 germanors en els actes col·lectius, la descripció dels personatges bíblics (una altra característica d’aquesta Setmana Santa) i un plànol central dels carrers per les quals discorren les processons.

Amb una finalitat similar es presenta la guia d’actes processionals, en la qual apareix informació més detallada sobre cadascuna de les processons, la descripció de les diferents germanors (amb la seua vestimenta o imatge processional) i un plànol de recorreguts. Així mateix, com en anys anteriors, inclou seccions dedicades a l’entorn urbanístic del Marítim i a la Casa-Museu de la Setmana Santa Marinera-Salvador Caurín.
El llibre oficial segueix la línia marcada en anys anteriors: memòria de l’exercici tant de la Junta Major com de les confraries, programa oficial d’actes amb les fitxes de totes les germanors i seccions com a ‘Personatges amb història’, on els protagonistes són els confrares. Recupera, a més, fets rellevants de la festa com la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat de València, lliurada el passat 28 d’octubre.

L’epígraf central del llibre oficial és la primera part d’una nova trilogia, finalitzada l’any passat la dedicada als Cristos, Natzarens i Doloroses. En aquesta ocasió, les pàgines centrals se centren en els Cristos captius o prendats, aquells que representen des del apresament en l’hort de Getsemaní fins al turment previ a la condemna per Ponci Pilatos.

La trobada amb els mitjans també ha servit per a repassar algunes efemèrides de la Setmana Santa Marinera, doncs en aquest exercici se celebra el 50 aniversari de la Real Germanor de Jesús amb la Creu i Crist ressuscitat; 70 aniversari de la Germanor del Sant Calze del Sopar; i 75 aniversari de les imatges de la Verge de la Solitud, Crist del Bon Encert i Verge dels Dolors (de la Corporació de Granaders de la Verge).

A més, el rei Felipe VI ha concedit el títol de ‘real’ a la Confraria de Granaders de la Verge de la Solitud, que passa a denominar-se Real Confraria de Granaders de la Verge de la Solitud. Amb ella, són set les germanors de la Setmana Santa Marinera que ostenten en la seua denominació aquesta distinció: Real Germanor de la Santa Faç, Real Germanor de Jesús amb la Creu, Real Confraria de Jesús en la columna, Real Germanor de la Flagelació del Senyor, Real Germanor del nostre Pare Jesús Natzaré i Pontifícia i Real Germanor del Santíssim Crist de la Concòrdia.

Actes procesionals