La Setmana Santa Marinera i ACIPMAR presenten Cuina de Culte abans de celebrar el Primer Pas del calendari

0
186

La Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València i l’Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim (ACIPMAR) han presentat la campanya gastronòmica “Cuina de Culte” en la sala d’actes del Museu de la Setmana Santa Marinera de València.

L’acte ha iniciat així una campanya que cerca promoure la gastronomia típica del barri Marítim de València i ajudar el sector de l’hostaleria en aquesta difícil situació. Portega ha sigut l’empresa encarregada de dissenyar una campanya que, va haver de ser ajornada per la irrupció de la pandèmia el mes de març passat però que, davant la conjuntura que viu la societat per la Covid, tant ACIPMAR com la Junta Major han decidit iniciar des d’aquest mes d’octubre.

Els pròxims dies “Cuina de Culte” disposarà d’una web en la qual s’informaran dels comerços col·laboradors, l’elaboració dels plats típics de la València Marítima i fins i tot l’edició d’un llibre que inclourà algunes de les receptes d’aquesta campanya.

D’altra banda, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València ha programat per a aquesta setmana un calendari d’activitats quan ens trobem en l’inici del compte arrere per a la celebració de la Pasqua. Els primers actes tindran lloc diumenge que ve 18 d’octubre, dia en què es realitzarà una Missa d’Acció de Gràcies en record de les víctimes de la pandèmia de la Covid-19.

Després de la celebració d’aquesta Solemne Eucaristia, a les 14.30 h se celebrarà  el menjar de confraternitat en la qual es procedirà al lliurament de les Medalles de la Junta Major corresponents a l’any 2020 i que va haver de ser ajornada en el seu moment per l’estat d’alarma. Cal destacar que la Junta Major ha canviat l’organització d’aquest acte que inclourà un homenatge a diferents persones i col·lectius valencians als quals la Setmana Santa Marinera de València vol reconèixer la seua labor professional i la seua tasca social durant aquesta pandèmia. A més es procedirà al lliurament de la primera edició dels Premis de la Setmana Santa Marinera de València a l’oncòloga Ana Lluch i la catedràtica i investigadora del Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València i investigadora de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la UPV, Pilar Roig.

Els actes programats durant aquest mes d’octubre continuaran la setmana vinent amb l’inici el dilluns 19 d’octubre a les 20.00 h de la Lectura de l’obra “Vita Christi” de l’escriptora i religiosa del segle XV Sor Isabel de Villena. A més, durant cinc dies, el Museu de la Setmana Santa Marinera de València “Salvador Caurín” acollirà una lectura en la qual participaren tant representants de totes les confraries, corporacions i germanors de la Setmana Santa Marinera com altres col·lectius socials i culturals. L’ultime acte es realitzarà el diumenge 25 d’octubre, a l’Església de La nostra Senyora dels Àngels, lligar on s’acollirà la celebració d’un concert a càrrec del Grup Pleiades que començarà a les 19.00 h.

Amb aquest acte conclourà el Primer Pas del “Pas a Pas a la Passió” amb el qual la Junta Major vol mantenir l’esperit de la Setmana Santa Marinera de València durant tot l’any. El Segon Pas se celebrarà durant les festes nadalenques en el qual es programaran diverses activitats abans d’arribar al Tercer i l’últim Pas que coincidirà amb les celebracions de la Setmana Santa el mes vinent de març de l’any 2021.