La Universitat presenta la primera ‘falla immaterial’ de la història

0
286

Al caliu de la recent declaració de les Falles com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València presenta al Centre Cultural La Nau la falla immaterial: la primera falla immaterial de la història.

La presentació d’aquest projecte, obert a tota la ciutadania, serà el pròxim dilluns, dia 6 de febrer, a les 11:30 hores, a l’Aula Magna, en un acte que comptarà amb les intervencions d’ Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat; Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València; Maria Oliver, regidora de Joventut, Acció Cultural, Educació, Vivenda i Patrimoni; Raquel Alario, fallera Major de València; Francisco Grimaldo, subdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, i Emilio Soria, director del màster en Ciència de Dades de la Universitat de València.

La falla immaterial és un projecte d’intel•ligència artificial que proposa la participació del públic per construir-la dia a dia fins al 19 de març. La iniciativa es materialitzarà en diversos monuments i accions que s’explicaran durant l’acte de presentació publica.

La falla immaterial serà la més matinera a traure els ninots, perquè si bé totes les comissions començaran a principis de març, la plantà de la primera falla immaterial començarà el 6 de febrer, durant la presentació pública.

La falla immaterial té el suport institucional de la Universitat de València (el Centre Cultural La Nau, el Servei de Política Lingüística i la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València), Junta Central Fallera, l’Ajuntament de València (regidories de Joventut i de Cultura Festiva), l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, l’EMT de València i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, a més del patrocini de diverses entitats, com ara Arròs Dacsa, Destil·leries Tenis, Clínica IVI, Datomedia, NEV Coaching, Grupo CAPS, TopRun.es i Taberna Alkázar.