L’Ajuntament de València es gasta 16.000 € a pintar els punts dels casals per a guanyar visibilitat en falles

0
411

En el dia d’ahir, el regidor Carlos Galiana va signar un contracte menor que ascendeix a més de 16.000 euros per a pintar els punts dels casals fallers del 14 al 15 de març amb la intenció de generar visibilitat en les comissions falleres.

Les comissions falleres estan perdent cada dia un elevat nombre de fallers dau a la no celebració de les Falles. L’Ajuntament de València una vegada més porta accions d’última hora per a justificar la seua gestió al capdavant de la festa fallera.

Flama molt l’atenció que deu dies abans de la seua execució, se signe aquest contracte de “extranjis” sense determinar el seu treball en la resolució com a mesura de suport, visibilitat o promoció de les falles quan s’ha tingut un any per a treballar en iniciatives que mantingueren l’esperit faller.

Mentrestant, els sectors autòctons porten un any perdent prop d’un 90% de la facturació en línies generals. Una mesura que no ha assegut molt bé al món de la pirotècnia, indumentària, música, artistes fallers i altres sectors vinculats a la festa. A més, cal recordar que, sense aquests sectors, la Falles no serien Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Per això, s’ha de preservar tots els factors que fan gran la festa josefina.