Alacant celebra una desfilada d’Indumentària

0
266

Desfilada d’indumentària tradicional organitzat per la Federació dels Fogueres de Sant Joan.

La plaça de l’Ajuntament d’Alacant va albergar anit la desfilada d’indumentària tradicional organitzat per la Federació dels Fogueres de Sant Joan. L’acte, va donar mostra de la riquesa del vestir del segle XVIII a Alacant i del bon fer dels indumentaristas de la nostra ciutat i va reunir mig centenar de participants, foguerers i barraquers.

La desfilada va començar amb la recreació d’un bateig del segle XVIII, en el qual es va explicar amb detall els qui participaven d’aquesta celebració que suposava la primera eixida del nounat i com vestien per a l’ocasió, amb vestits de mudar.

Li van seguir els indumentaristas mostrant les peces de faena i mudar, per a homes, dones i xiquets. Els indumentaristas participants van ser: Alba Indumentària Regional, Ana Ballester Indumentaria Tradicional, Conchi Beneyto Indumentaria, José Fiesta Indumentària Regional, José Hernández Indumentaria Costura, Mayte Pascual Indumentaria i Ninots Indumentària.

Va tancar la desfilada d’Indumentària Tradicional el nostre vestit més emblemàtic, el de núvia alacantina. Van ser les Belleas del foc d’Alacant, Marina Niceto i Valeria Gómez, i les seues Dames d’honor les que van desfilar amb els seus vestits oficials, obra de José Fiesta Indumentària Regional i Alba Indumentaria.

L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i la Diputació Provincial d’Alacant.