Els equips de futbol que visiten mestalla en la lliga rebran un ninot

0
70

El València CF i l’Ajuntament de València signaran pròximament un conveni de col·laboració, on s’encarregaran 40 ninots a la Federació Gremis Artistes Fallers i Fogueres de la Comunitat Valenciana, per un import total de 22.000€.

Ho avança VIU LES FALLES. A iniciativa del València CF, SAD., que durant la celebració del campionat nacional de Lliga de Primera Divisió per a la temporada 2020/2021, pretén poder obsequiar als equips que visiten Mestalla, amb el lliurament d’un ninot com a representació de la cultura festiva de la Comunitat Valenciana, les Falles i les Fogueres.

Els ninots (inclosa la còpia de cadascun) serien confeccionats per la Federació Gremis d’Artistes Fallers i Fogueres de la Comunitat Valenciana, compost per: El Gremi d’Artistes Fallers de València, el Gremi de Fogueres d’Alacant i el Gremi d’Artistes Fallers de Borriana.

L’Ajuntament que ha sigut receptiu a la proposta i portarà dilluns que ve 21 de setembre, a la Comissió d’Hisenda, una modificació pressupostària per a dotar econòmicament el seu compromís de finançament de l’esmentat conveni que haurà de signar-se en breu.

L’aportació econòmica de l’Ajuntament serà de 14.300 €. Dels quals 5.720 € aniran destinats, a la confecció de les parelles de ninots, per a aquest exercici 2020, que coincidirà amb els 8 partits que es jugaran a Mestalla, corresponent de l’import a la confecció dels ninots per als 11 partits, que es jugaran a casa, en l’exercici 2021. Sent l’aportació del València c.f de 7.700€.

De cada ninot, de temàtica futbolística, es realitzarà una còpia, que es quedarà en el Museu del València CF, encara que és probable que es faça coincidir amb l’Exposició del Ninot i es puguen mostrar abans. El cost valorat de la parella de ninots ascendeix a 1.100 €, l’Ajuntament aporta el 65% del cost, que seria en aquest cas 715 € per la parella.

Es realitzaran 20 parelles, encara que els partits que es jugaran al Mestalla seran 19, 8 en 2020 i 11 en 2021. Cal assenyalar que ja s’ha celebrat el primer partit el passat 13 de setembre, i que els seus ninots no es van poder lliurar al no estar consignat el pressupost ni signat el conveni de col·laboració, totes dues circumstàncies que se solucionaran en breu.

 

Ninot del centenario del VCF