Les Falles de Torrent traspassen davanteres i arriben a milers de persones a través de les xarxes socials municipals

0
644

Per primera vegada, els monuments fallers encara es poden “visitar” gràcies a l’eina Torrent 360è

Les Falles de Torrent han sigut viscudes no solament en els casals de les comissions i en les barris de la ciutat sinó també més enllà de les nostres fronteres gràcies als canals oficials de comunicació de l’Ajuntament de Torrent en Internet i les xarxes socials. Per primera vegada, a més, els monuments fallers continuen vius després de la cremà gràcies a l’eina Torrent 360° que permet veure les imatges de les falles des de tots els angles. Les falles se sumen així a aquest projecte, emmarcat en l’estratègia EDUSI, i que ja permet veure, entre altres localitzacions, el Museu de Setmana Santa, el Museu Comarcal o la Torre.

Les Falles en 360 graus, posades en marxa enguany, han collit un gran èxit. Segons ha assenyalat el regidor de Modernització, Andrés Campos, han tingut un abast de més de 100.000 persones i han tingut més de 15.000 visites des de WhatsApp i Facebook, principalment. “Gràcies a aquesta eina, les Falles no es van acabar el dia 19 de març i a més han arribat a gent que no és de Torrent o a persones que, pels motius que siga, no poden gaudir-les en primera persona”.

Al llarg de la setmana fallera, els usuaris de les xarxes socials de l’Ajuntament van poder seguir diàriament els avanços de les festes josefinas. Molts casals es van reunir moments abans d’iniciar e trasllade per a conèixer en directe per les xarxes municipals els premis de les Falles 2019, una retransmissió que va tenir un abast de 3.700 persones.

Un dels materials audiovisuals que millor acolliment va tenir va ser l’enregistrament de la Nit del Foc del dia 18 de març. Des de la seua publicació en les hores posteriors a la seua realització, el castell de focs artificials de la pirotècnia Germans Caballer, va arribar a través de la pàgina oficial de Facebook de l’Ajuntament de Torrent a més de 17.000 persones i s’ha compartit ja quasi 200 vegades. Per part seua, els programes especials de les mascletàs –que es van poder seguir en directe en streaming per Facebook i Youtube- han arribat en total a més de 15.000 persones. També han tingut una important acollida els àlbums fotogràfics en Flickr, especialment, el de l’Ofrena, que ja ha rebut més de 8.300 visites, un rècord de consultes en aquesta xarxa municipal.