Els orfebres demanen auxili després de la cancel·lació de les Falles

0
170

Mig centenar d’orfebres s’han reunit després de la cancel·lació de les Falles per a intentar ser -almenys- escoltats per part de les administracions públiques. Els treballadors del gremi se senten totalment abandonats pels dirigents de la festa, ja que no han comptat absolutament per a res amb ells ni abans ni després de la cancel·lació de les Falles.

Un col·lectiu d’un ofici autòcton que viu exclusivament de la festa de les falles i que es veu afectat directament en aquest exercici 2020-2021. No obstant això, aplaudeixen les ajudes rebudes per part de les diferents administracions al col·lectiu d’artistes fallers, però, al seu torn, demanen i exigeixen que també els arribe algun tipus d’ajuda a aquestes empreses que veuen en risc el seu futur en els pròxims mesos. Ells comparteixen una activitat directa amb les falles, no com altres col·lectius o gremis que podrien salvar-se per realitzar altres activitats per a diferents esdeveniments i festes.

Aquest col·lectiu representat per alguns dels gerents de les principals signatures de la Comunitat Valenciana porta diversos dies tenint diferents trobades amb els caps visibles dels partits representats a l’Ajuntament de València, com la regidora de desenvolupament econòmic, Pilar Bernabé, i els regidors en l’oposició de l’àrea de Festes, Santiago Ballester pel Partit popular, i Amparo Picó pel grup municipal Ciutadans.

Aquest col·lectiu denuncia que tres mesos després segueixen a l’espera de ser rebuts pel regidor Carlos Galiana, i esperen que, com a mínim, els puga atendre per a escoltar les seues necessitats, malgrat que entenen de la dificultat de l’administració pública per fer-les efectives.

No obstant això, també volen conèixer on anirà destinat aqueixos 12.500.000 € de la regidoria que seran reubicats en els pròxims mesos. Com per exemple el milió d’euros que no es faça el mes de juliol i en l’àrea de festes en la fira de València.

Al seu torn, els Orfebres agraeixen la disposició dels grups polítics de l’oposició, i de la predisposició de la regidora Pilar Bernabé per intentar ajudar en tot moment, malgrat que no han tingut cap resposta ferma ni resolutiva al seu problema.