Descobreix el programa d’activitats en línia fins al 19 de març

0
522

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, va exposar en l’Assemblea de Presidentes i Presidents de falla corresponent al mes de febrer el programa d’activitats totalment en línia que s’ha programat per al període del 26 de febrer al 19 de març.

Per a dur-ho a terme, s’ha anunciat que cada comissió rebrà una caixa amb material per a gastar en les diferents activitats, on tindran recortables, globus, receptes i totes les instruccions necessàries. Aquest cap de setmana, es va donar el tret d’eixida a les activitats programades. El president de JCF va animar a les falleres i fallers a publicar les seues fotografies més entranyables de les Gales Falleres d’anys anteriors per a recordar els millors moments. Així mateix, el diumenge 28, es va emetre un vídeo amb l’última entrada de bandes per a rememorar un dia tan especial i a les 20:00h es va llançar un vídeo especial que farà un repàs als discursos de la Crida dels últims anys.

Per a l’1 de març, la Delegació de Falla va iniciar la construcció en línia d’una falla (amb exposició del ninot inclosa) amb la col·laboració de tot el món que vulga aportar ninots per a aquesta falla tan única i especial. Pocs dies després, el 10 de març, quan farà un any de la suspensió de la festa, s’instal·larà en la plaça de l’Ajuntament un pebetero amb una flama encesa per a recordar a totes les persones que ja no estan i als qui ens han deixat; i deixar patent a la ciutadania que tornarem.

El 13 de març s’iniciarà l’acció per a fer visible que les falleres i els fallers continuem amb ganes de fer gran aquesta festa. Per això es convida al fet que es penge en les balconades i finestres de les cases qualsevol element identificatiu de la festa (un blusó, un mocador…). I per a les nits del 14 i 15 de març, nits de plantà, s’anima que es compartisquen aqueixos sopars de la plantà tan especials en les xarxes. Del 15 al 19 de març, la setmana gran de la festa, hauran “globotaes” des de casa; classes d’animació i cardio en línia, i fins i tot tutorials de la gastronomia típica valenciana.

El 17 i el 18 de març són els dies per a l’ofrena. Es repartirà un recortable (que també es publicarà en les xarxes socials) fet pels artistes de la falla municipal infantil, Ceballos i Sanabria de la Mare de Déu per a poder fer una ofrena a casa. L’Associació Nacional de Floristes també els repartirà en les seues floristeries de manera que, com els xiquets i xiquetes, estan a casa, tinguen una activitat per a fer i també ens envieu les vostres imatges. El dia 17 es publicaran les fotografies dels sectors que havien de desfilar aqueix dia i el mateix el dia 18. Les Falleres Majors de València també tancaran aqueixos dies amb una ofrena virtual a les seues cases.

El 19 de març, dia de Sant Josep, es convida a les comissions i a la ciutadania a fer una paella a casa amb motiu del dia del patró, i mantenir així visc l’esperit de germanor i unió aquest dia.

Galiana no ha volgut deixar passar l’ocasió per a agrair de nou l’exemple que està donant el món faller a tota la ciutadania. «Estic segur que puc comptar amb la vostra ajuda i complicitat. Fem que València no ens oblide. Llarga vida a les falles!»