L’Associació els Xiquets del carrer Sant Vicent inicia demà les celebracions amb el bateig d’un xiquet de bolquers

0
398

La “processó dels xiquets” recorre este dilluns el centre de València en una festa que celebren des de 1625

L’Associació de Xiquets del Carrer de Sant Vicent celebrarà este dilluns la seua festa anual, que manté des de 1625, el principal acte de la qual és la coneguda com a “processó dels xiquets” degut a la “participació de famílies amb els seus fills i filles”.

Les celebracions començaran demà, diumenge, amb el bateig d’una xiqueta de bolquers a les 17:30 hores, en la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, ubicada en el carrer del Mar i, posteriorment, a les 19 hores, des de l’Avinguda Baró de Càrcer una cavalcada, amb la participació de xiquets junt amb les seues famílies, per a anar a oferir a la batejada a la Mare de Déu dels Desemparats en la seua Basílica.

Prèviament, al matí, els integrants de l’associació participaran en una missa solemne cantada “al estil de l’horta” a les 13 hores en la parròquia de Sant Agustí de València.

Així mateix, centenars de xiquets i familiars participaran el dilluns en la solemne processó que partirà a les 20 hores des de l’església de Sant Agustí cap a un templet dedicat al sant, ubicat en el número 24-26 del carrer Sant Vicent de València.

En el recorregut, que passarà pels carrers Sant Vicent, Llanterna, avinguda Baró de Càrcer i Garrigues, procesionará la imatge de Sant Vicent, de Vergara, que serà entronitzada en l’altar del templet una vegada arribe la comitiva. L’endemà, després d’un concert als peus de l’altar, esta mateixa imatge serà baixada i traslladada al domicili dels Clavaris Majors on romandrà tot l’any.

L’Associació de Xiquets del Carrer de Sant Vicent celebra la seua festa de forma ininterrompuda des de l’any 1625 a fi de “recordar la labor de la institució, que va adoptar el nom de Col·legi Imperial de Xiquets Òrfens de Sant Vicent Ferrer en 1624, quan els xiquets que vivien en un hospici enfront de l’església de Sant Agustí es van traslladar a una nova seu, coneguda com la “Casa de l’Emperador”, ubicada llavors en l’actual carrer Colón”.

En l’actualitat, l’associació compta amb més de 5.000 integrants. (AVAN)