Les entitats festives de Ciutat Vella s’uneixen per a frenar la posada en marxa les cambres sancionadores

0
365
Cámaras de vigilancia instaladas junto al Mercado Central y la Lonja de Valencia

Les entitats festives de Ciutat Vella s’alien per a frenar la posada en marxa de les cambres sancionadores d’accés. Mig centenar de col·lectius entre comissions falleres i altars vicentinos es van reunir aquest dimecres 10 de novembre. Aquests col·lectius van ser convocats per les Agrupacions Falleres de la Seu Xera Mercat, Carmen i Pilar San Francesc.

L’objectiu és tractar la problemàtica que els genera la posada en marxa de les cambres d’accés al centre de València. La posada en marxa del sistema dificultarà l’assistència dels membres de cada col·lectiu i per tant les seves activitats diàries. No obstant això, no han pogut reunir-se amb la regidoria de Mobilitat. Per això, han van acordar iniciar una ronda de reunions amb l’alcalde i el regidor de Cultura Festiva, així com amb veïns i comerciants.

NEGATIVA REGIDORIA MOBILITAT:

Durant la reunió es va posar de manifest que en diferents ocasions s’ha intentat agendar reunions amb Giuseppe Grezzi. Aquest és el responsable municipal d’aquestes mesures, en concret amb el regidor de Mobilitat. Però, davant la falta d’interès per part d’aquesta delegació a concretar la data d’aquesta reunió, les diferents entitats volen posar de manifest el seu malestar pel desinterès demostrat per part del responsable públic.

A més, es va abordar la problemàtica de la dificultat dels accessos a Ciutat Vella. Un altre problema és la falta de zones d’aparcament. Des de fa ja més de dos anys vénen minvant l’assistència a les diferents activitats i reunions que durant tot l’any tenen totes aquestes entitats. Perquè la seva labor no sols s’exerceix en les dates de celebració, sinó en el treball durant tot l’any. L’objectiu no és un altre que poder continuar amb les activitats altruistes que aporten riquesa a la ciutat.

ALTRES MESURES DE PRESSIÓ:

Davant la negativa de Mobilitat, es van acordar un sèrie d’accions a dur a terme en els pròxims dies. Entre elles, reunions amb els diferents portaveus dels grups polítics municipals. També demanar la mediació del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana en el problema. Així com sol·licitar entrevista amb l’alcalde, Joan Ribó. Una altra mesura és promoure reunions amb les diferents associacions de comerciants i veïns afectats per la mesura.