Les Falleres Majors de València llueixen mantillas de Santos Tèxtil

0
505

Laura Mengó Hernández i Paula Nieto Medina van triar a la signatura valenciana per a una de les dates més assenyalades del calendari faller. I és que Santos Tèxtil ha ha dissenyat i elaborat les mantillas que les Falleres Majors de València 2023. Mantillas que van lluir en la missa en honor a San José del dia 19 de març.

Detalls de la mantilla de Laura Mengó Hernández a San José

La Fallera Major de València va lluir una mantilla de mitja lluna amb volant en color ivoire pujat. Elaborada amb 10 metres de punta. En aquest sentit, aquest encaix es va elaborar de manera exclusiva per a Laura Mengó Hernández. Sent la mateixa punta que va lluir en el dia de la seua exaltació en el primer vaig portar oficial.

La mantilla, al seu torn, combina diversos tipus de flors i fulles de major grandària amb xicotetes florecillas enfilades entre si. En aquest cas, forma enfiladisses brodades en delicada caiguda.

Detalls de la mantilla de Paula Nieto Medina a San José

En el cas de Paula, Santos Tèxtil va elaborar un dengue amb una punta molt dolça de cotó mercerizado en to ivoire pujat en el qual s’han utilitzat 8 metres.

Un encaix que presenta una gran profusió floral i abundància en els xicotets detalls. Des dels pètals a cadascuna de les fulles que conformen el seu dibuix.

Santos Tèxtil, referent de la tradició brodadora valenciana

L’empresa valenciana Santos Tèxtil, proveïdor oficial Junta Central Fallera de les Puntes de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor per cinquè any consecutiu, està especialitzada en l’elaboració de mantillas de mitja lluna, mantillas de tres pics, manteletes i vels nupcials.

En els seus més de cinquanta anys de vida, la signatura ha dissenyat i elaborat mantillas per a moltes de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, com Lola Flor (2000), Gloria Martínez (2008), Carla González (2010), Sandra Muñoz (2012), Estefanía López (2015), Sofía Soler (2016), Daniela Gómez (2018), Sara Larrazábal (2019), Consuelo Llobell i Carla García (2020) i Carmen Martín i Nerea López (2022).

Des de 1970, Santos Tèxtil no ha deixat d’aportar innovació, sense perdre l’essència en la tradició, en el sector tèxtil valencià, apostant sempre per la qualitat i l’elegància en la confecció dels seus propis dissenys exclusius.