D’Orient a Torrent: amb més de 2.600 quilos de caramels

0
587

L’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient tindrà lloc la vesprada del dia 5 de gener a partir de les 18:30 hores.

L’arribada dels Reis d’Orient és la data més esperada per tots els xiquets i xiquetes de la localitat. La vesprada del cinc de gener, com cada any, els veïns i les veïnes de la localitat omplin els carrers per rebre als Ses Majestats, que faran entrada a la ciutat amb els seus patges reials a les 18:30h de la vesprada. Com a novetat, el recorregut de la cavalcada d’enguany finalitzarà al carrer Ramón y Cajal, a l’altura de l’Ermita. El motiu de l’ampliació del recorregut es deu al fet “que per a l’espectacle final d’acrobàcia aèria calia contar amb un espai suficientment ample i segur on el major nombre possible d’espectadors tinguera la millor visibilitat possible”, assenyala el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa.

La delegació de Festes ha invertit un total de 31.500 euros en esta celebració, reduint el pressupost de la Cavalcada en un 30% i ampliant el nombre de caramels que es llançaran durant el recorregut, que sempre ha sigut motiu de debat. Enguany es repartiran més de 600.000 caramels i 10.000 borses de cuquets, aptes per a celíacs, el que suposa un 25% més del que es tirava fins ara, i que satisfarà les exigències dels més llépols.

La gran novetat d’enguany vindrà en el moment de la recollida dels caramels. Des de la delegació de Festes, s’ha dissenyat una gran mesura de cartró on apareixerà la figura de Godofred, el ratolí protagonista del còmic “Una història de Torrent, contada en sis actes i un epíleg”, qui amb les mans obertes i anunciant la versió nadalenca de la campanya “Sóc de Torrent” recollirà- depenent de l’agilitat dels més menuts- el major nombre de caramels llançats des de les carrosses. Al revers, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha desenvolupat un disseny per popularitzar el vocabulari i el lèxic nadalenc en la nostra llengua. Un pregoner dalt d’un gran vehicle donarà la benvinguda als xiquets a toc de tabal i dolçaina.

Un espectacle de teles acrobàtiques posarà fi a la cavalcada abans què l’alcalde Jesús Ros faça entrega de les claus de la ciutat als Reis d’Orient. A continuació, els més xicotets podran fotografiar-se amb els Reis a l’escenari que s’instal·larà al carrer Ramón y Cajal. Enguany Melcior, Gaspar i Baltasar ho tenien més fàcil per arribar a la capital de l’Horta: l’Ajuntament ha doblat la decoració de llums de Nadal amb molts més estels que anys anteriors i que han engalanat els carrers i comerços de la ciutat.

Esta nit màgica no podria dur-se endavant sense el recolzament de tots els que col·laboren en esta cavalcada. Torrent compta amb el suport de teixit associatiu de la ciutat, a més dels màxims representants de les festes de la localitat. Les Falleres Majors de Torrent, Carmen Sirvent i Paula Giménez; el capità moro José Serer i l’alferes Cristià Raul Mil; la Musa de la música, Gema Guillamón; la Reina de l’associació d’Amics de la Cultura Andalusa, Sheila Vilanova i la Dulcinea de l’Associació Castella la Manxa, Sonia Hernández; el Coro Rociero de Torrent, les joves que enguany han sigut clavariesses de la Puríssima amb uns vestits espectaculars; el col·lectiu infantil de la Falla Angel de l’Alcasser desfilant amb l’espectacle musical nadalenc amb que guanyaren el concurs de playback infantil faller, les agrupacions musicals de la ciutat, el Cercle Catòlic i la Unió musical… Tots seran partícips d’esta cavalcada que començarà al migdia amb la visita dels Reis als centres de majors de la ciutat, la tradicional visita al Convent i al Centre del Minusvàlid.