Les falles de Torrent es posen al dia amb un exitós curs de formació sobre pirotècnia

0
387

Els 105 participants de diferents comissions falleres de Torrent han sigut considerats aptes
El dissabte passat, la Junta Local Fallera va organitzar al casal de la falla Plaça Sant Roc el primer curs de formació CRE (Consumidor Reconegut com a Expert) destinat a festers i altres col·lectius per tal d’adequar-se a les normatives sobre l’ús, transport i tractament de material pirotècnic. Hi van assistir 105 participants, 25 dels quals eren menors. Hi van prendre part fallers de les comissions de la falla Cronista Vicent Beguer i Esteve; falla Plaça Sant Roc; falla Sant Valerià; falla Camí Reial; falla de la Plaça; falla Carrer Benemèrita i falla Àngel de l’Alcàsser. Tots han resultat aptes després de fer l’examen tipus test que constava de 20 preguntes
Junta Local Fallera preveu organitzar-ne un altre a l’inici de l’any vinent per a incloure les modalitats de passejades, cercaviles i correfocs, amb la intenció també d’obrir la participació a altres col·lectius festers que tenen la pólvora com a element identificatiu, com ara els clavaris del Rosari que protagonitzen la històrica i popular Entrada de la Flor i la Cordà, o altres entitats que van incorporant diferents modalitats als seus actes festius. Igualment, des de la Delegació de Festes i Junta Local es vol assegurar la màxima formació i preparació a anar recuperant a poc a poc la tradició de les despertades i altres actes amb el tradicional tro de bac.
La pólvora i la pirotècnia, elements identitaris de la cultura i tradicions del poble valencià, reben així a la capital de la comarca una nova espenta perquè es mantinguen vives les festivitats que havien hagut de reduir la utilització de la pólvora davant la nova normativa. A més, com que la pirotècnia ha sigut reconeguda com un dels pilars fonamentals a la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Unesco, era una obligació dur endavant esta acció. Recentment, Torrent ja va liderar la formació dels festers amb la posada en marxa del primer curs de tota la Comunitat Valenciana adaptat a la nova legislació per a assegurar el major nombre de participants a la Trabucada de les festes patronals de Moros i Cristians.